Rektör Aras’ın fotoğraf merakı

Güncelleme Tarihi:

Rektör Aras’ın fotoğraf merakı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 00:00

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, üniversitede öğrencilik yıllarından bu yana fotoğrafçılığa ve fotoğraf sanatına ilgi duyuyor. Bugüne kadar talasemi ve gaziler yararına iki kez kendi çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açan Prof. Dr. Aras’ın arşivinde ise 10 binin üzerinde kendi çektiği fotoğrafı bulunuyor.

ANKARA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Alacahöyük’te bulunan Hitit Antik Kenti’ni ziyaretinde, yaptığı açıklamada, en büyük tutkusunun doğada bisiklet sürmek ve fotoğraf çekmek olduğunu belirtti.

Rektörlük göreviyle birlikte iş yoğunluğunun arttığını ifade eden Prof. Dr. Aras, ancak vakit buldukça kendisini doğaya vurduğunu anlattı. Fotoğraçılığa karşı ilgisinin tıp fakültesi öğrenciliğine dayandığını söyleyen Prof. Dr. Aras, yaklaşık 35 yıldır da doğa ve çiçek resimleri çektiğini söyledi.

1965’TE BAŞLADIM

Prof. Dr. Aras, Tıp Fakültesi’nde 1965 yılında öğrencilik yaptığı sırada siyah-beyaz fotoğraf baskı yaptığını ve daha sonraki yıllarda amatör olarak resim çekmeye başladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ben de filmli fotoğraf makinemle vedalaşarak, dijital fotoğraf makinesi kullanmaya başladım. Dijital fotoğrafçılığı seviyorum. Çünkü dijital makinelerde renkler daha doğal ve tüm canlılığıyla elde ediliyor. Hatta istediğin zaman makineni siyah ve beyaza dönüştürerek bu şekilde resim çekebiliyorsun."

İKİ RESİM SERGİSİ AÇTI

Şu anda 10 binin üzerinde kendi çektiği resimlerden oluşan bir fotoğraf arşivi bulunduğunu dile getiren Aras, bu resimlerinden oluşan 2 adet resim sergisi açtığını da bildirdi. Prof. Dr. Aras, ilk kişisel resim sergisini 2003 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde talasemi hastaları yararına açtığını belirterek, bu sergide Van, Yedigöller, Minnesto (ABD) gezileri sırasında çektiği resimlerden oluşan 24 kare eserinin fotoğrafseverlerin beğenisine sunduğunu anlattı.

Kendi çektiği fotoğraflardan oluşan II. kişisel sergisini ise Gaziler yararına açtığını belirten Prof. Dr. Aras, bu sergisinin 17-21 Mart 2004 tarihi tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Bilkent’teki Rehabilitasyon Bakım Merkezi’nde, 22-31 Mart 2004 tarihleri arasında da Gülhane Askeri Tıp Akademisi Poliklinik Bölgesinde sergilendiğini kaydetti. Prof. Dr. Aras, ilerleyen yıllarda yeniden çektiği fotoğraflardan oluşan III. kişisel sergisini açmayı planladığını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!