Rektör Acer, yeni ÇOMÜ Hastanesi'nde inceleme yaptı

Güncelleme Tarihi:

Rektör Acer, yeni ÇOMÜ Hastanesinde inceleme yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2018 11:26

Rektör Acer, yeni ÇOMÜ Hastanesi'nde inceleme yaptı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, yeni yapılan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ni gezerek, incelemelerde bulundu.

Kent merkezine bağlı Kepez Beldesinde hizmet veren Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin, Terzioğlu Yerleşkesinde yapımı tamamlanan yeni binasına taşınma süreci tamamlandı. Son teknoloji tıbbi cihazları ve uzman kadrosuyla, her türlü hastanın tanı ve tedavisini yapabilecek teknik donanıma sahip şekilde yapılan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, 80 milyon TL'ye mal oldu. Toplam 54 bin metrekare kapalı alanda inşaa edilen hastanede, 74'ü yoğun bakım yatağı olmak üzere,  toplamda 452 yatak kapasitesi bulunuyor. 15 ameliyathane ve 70 poliklinik servisi yer alan binada, Uyku Laboratuvarı, Hiperbarik Ünitesi, Organ Nakli Polikliniği, 13 seminer salonu ve 250 kişilik konferans salonu yer alıyor.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, taşınma süreci tamamlanan Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Mustafa Görün, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Okhan Akdur, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Levent Genç, Genel Sekreter Yardımcısı ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ayhan Monus, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sinan Karabulgu ile  incelemelerde bulundu.

Yeni hastanenin, hastalarına hizmet vermeye hazır olduğunu söyleyen Rektör Acer, “Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi modern bir hastane niteliğine kavuştu. Ülkemizde az sayıda merkezde gerçekleştirilebilen bazı uygulamalar hastanemizde yapılmaya başlandı. Kardiyoloji birimimizce 'ameliyatsız kapak değişimi', 'elektro fizyoloji laboratuvarı', 'koroner anjiyografi' hizmetleri sunulmaktadır. Yeni hastane, sadece Çanakkale’ye değil, tüm bölgeye modern sağlık hizmetini sunmayı amaçlamaktadır” dedi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!