Rekorun eşiğinde

DÜNYA Salon Atletizm Şampiyonası’nın ilk gününde kadın atletlerin yıldızı parladı.

Özellikle beşli yarışma pentatlondaki çekişme görülmeye değerdi. Büyük Britanya’nın en gözde atletlerinden Jessica Ennis kış aylarında özellikle gülle atmaya ağırlık vermiş, ulusal yarışlarda birincilikler almıştı. Dün de sabah seansında süper bir 60 metre engelliden sonra yüksek atlamada biraz hayal kırıklığı yaşadı. Ama buradaki düşük derecesini gülle atmada kapattı.

Öğleden sonra gözler son iki dal olan uzun atlama ve 800 metreye çevrildi.Dördüncü dal olan uzun atlama bütün yarışmanın kaderini değiştirdi. 2008 Heptatlon Olimpiyat şampiyonu Natalia Dobrinska eski günlerini hatırlatırcasına 6.57 metrelik bir atlayış yapınca liderliği eline geçirdi.

Ukraynalı atlet son dal olan 800 metrede 87 puan önünde girdi. Üçüncü sıraya düşen Ennis’e ise birincilik için 800 metrede Ukraynalı rakibine yaklaşık 6.5 saniye fark atması gerekiyordu. Ennis, yarışı sürüklese de istediği farkı yakalayamadı. Ama bu sayede Dobrinska’ya bir nevi tavşanlık yaptı. Ukraynalı atlet 2.11.15’lik derecesiyle 948 puan toplayıp altın madalyayı kazandı. Üstelik toplamda 5013 puanla da 1992’den beri kırılmayan dünya rekorunu 22 puanla yenilemiş oldu.

Geçen yıl IAAF tarafından dünyada yılın kadın atleti seçilen Avustralyalı Kally Pearson da İstanbul’da çok formda ve dünya rekorunu zorlayacak gibi... Dün öğleden sonraki 60 metre seçmelerinde tüm rakiplerinin fersah fersah önünde olmasına karşın kendini zorladı ve 7.85 saniyeyle kariyerinin en iyi derecesini yaptı, Avust-ralya rekoru kırdı. Bu yılın en iyi derecesinin sahibi Amerikalı Kristi Catlin de seçme serisini bitiremeyince Pearson’ın finalde rakipsiz kaldığını söylemek zor değil.
Yazarın Tüm Yazıları