Rekortmen güzel

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen güzel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnter Star'ın düzenlediği Türkiye Güzellik Yarışması'nda ikinci kraliçe seçilen Gülsün Durak, aynı zamanda rekortmen bir milli sporcu. Durak, yüksek atlama alanında küçük, yıldız ve genç bayanlar kategorilerinde Türkiye rekorlarını elinde bulunduruyor.

İkinci Türkiye Güzeli Gülsün Durak, atletizme bir tesadüf eseri başladığını belirtiyor. İlkokul sıralarında atletizm yarışlarına gittiği bir gün, okulunun yüksek atlamacısı olmadığı için, Gülsün'e teklifte bulunulmuş. Daha ilk müsabakasında da Türkiye ikincisi olanGülsün Durak, yüksek atlamaya duyduğu ilgiyi ‘‘Bir yıl kendi başıma uğraştıktan sonra Karşıyaka'da özel bir antrenörle çalışmaya başladım. Ve ondan sonra da hayatım değişmeye başladı’’ diye anlatıyor.

Arka arkaya girdiği her müsabakada dereceler alan Gülsün Durak, 1993 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmasının kendisi için çok önemli olduğunu vurguluyor. Gülsün, o güne kadar lisanslı bayan takımı olmayan Fenerbahçe'nin ilk lisanslı oyuncuları arasında bulunduğunu gururla belirtmekte. 11 senelik lisanslı sporculuğunun ardından iki yıl önce pistlerden ayrılan Gülsün Durak, bunun nedenini ‘‘üniversite eğitimi’’ olarak açıklıyor.

‘‘Bugün yaptığım tek spor, sabahları evden vapur iskelesine koşmak’’ diyen Gülsün Durak, halen Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi. 20 yaşındaki Gülsün Durak, yarışmadan önce çalışmaya başladığı Gaye Sökmen Ajans'ta mankenlik ve fotomodellik yapıyor. Durak, yarışmaya neden girdiği sorusuna ‘‘Annemin ısrarı üzerine yarışmaya katıldım. Ben 1999'da yarışmaya girmeyi düşünüyordum. Ama baktım ki yıllar çok çabuk geçiyor. Sonra katılamam ve büyüyünce ‘Neden girmedim' diye üzülmemek için girdim’’ diye cevap veriyor. Güzel rekortmen, yarışmada dereceye girmenin o kadar önemli olmadığını söylüyor ve ‘‘Aldığım ikincilikten çok mutluyum, ama ben derece almak için yarışmaya girmedim. Kaybetsem de o kadar çok üzülmezdim’’ diye konuşuyor.

Çevre mühendisi olacak

Yüksek atlama dalında Türkiye rekorlarının sahibi olan Gülsün Durak, çevre mühendisliği eğitimi görüyor. Lisanslı sporculuk yaşamını iki yıl önce bırakan ikinci güzel, atletizmden tam kopmadığını, bulduğu her fırsatta spor yaptığını belirtiyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan 1998 Türkiye Güzellik Yarışması'nda Zeynep Tokuş kraliçe seçilirken, Gülsün Durak ikinci (solda), Selin Eser de üçüncü güzel oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!