Rekortmen börekçiden 15 Temmuz ÅŸehitleri anısına 10 bin kiÅŸiye aÅŸure

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen börekçiden 15 Temmuz şehitleri anısına 10 bin kişiye aşure
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 16:12

Rekortmen börekçiden 15 Temmuz şehitleri anısına 10 bin kişiye aşure

Haberin Devamı

Faruk KAHRAMAN / BURSA, (DHA) - BURSA’da, yaptığı dünyanın en uzun kol böreği ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren börekçi Hasan Acar, 81 ilden getirdiği malzemeyle 15 Temmuz Şehitleri anısına 10 bin kişilik aşure yaparak dağıttı.
Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, kurduğu stantta 81 ilden gelen malzemeleri sergileyen Acar ve ekip arkadaşları, daha sonra bu malzemeleri kazana dökerek aşure yaptı. Acar ve ekibi yaklaşık 10 bin kişilik aşureyi vatandaşa dağıttı. Acar, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 3 yıldan beri 81 ilden topladığı malzemelerle aşure yapıp dağıttığını, ancak bu yılki aşurenin diğerlerinden farklı olduğunu belirtti.
ÅžEHÄ°T VE GAZÄ° YAKINLARI DA KATKI YAPTI
15 Temmuz'da şehit olanlar için 10 bin kişilik aşure dağıttıklarını ifade eden Acar şunları söyledi:
"Bu aÅŸure için ÅŸehit ve gazi yakınlarına ulaÅŸtık. AÅŸurelik malzeme için onlardan destek istedik. Onlardan da bize malzemeler ulaÅŸtı. AÅŸurelik malzemelerimizi topladık ve bugün malzemeleri bir araya getirerek aÅŸureyi yaptı. Yaklaşık 10 bin kiÅŸiye 15 Temmuz'da ÅŸehit olanların anısına bu aÅŸureyi dağıtıyoruz. Onların ruhu ÅŸad olsun. Onlar için ne yapsak azdır. Onları asla unutmamamız lazım. CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan ÅŸehitlerimizi unutmuyor ve unutturmuyor. Biz de esnaf olarak böyle etkinliklerle destek olmaya çalışıyoruz."Â
Aşurenin barış ve kardeşliğin sembolü olduğunu belirten Acar, bu etkinliği her yıl sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.
FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!