Rekortmen aile

Güncelleme Tarihi:

Rekortmen aile
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk atıcılığının iki büyük ismi Dr.Alp Kızılsu ve eşi Dilara Kızılsu, 12 yıllık beraberliklerinde büyük rekorlara imza atarken, madalya koleksiyonu yapıyor.

İKİSİ de sporcu, ikisi de milli, ikisi de rekortmen; Dilara-Dr.Alp Kızılsu çifti. Kızılsu'lar ailece sporcu. Baba emekli albay Mehmet Kızılsu hayatı boyunca silahla yattı, silahla kalktı. İyi atıcı idi. Oğul Doktor Alp Kızılsu önce yüzmeyle spor hayatına başladı, 36 kez bu sporda milli oldu. 15 kez de Türkiye rekorunun sahibi oldu. Daha sonra baba sporu olan atıcılığı tercih etti.

Doktor Alp Kızılsu 1979'dan bu yana içinde bulunduğu atıcılık yaşamında 83 kez milli oldu, 26 kez de Avrupa'da ilk altı arasına girip final attı. Bunların 13'ünü madalyaya çevirdi. Bayan Kızılsu da gençlik yıllarında avcılık yaparken tüfekle yakınlaştı.

YARIŞMADA TANIŞTILAR

1985 yılında Türkiye Trap Şampiyonası'nda yarışırken tanışan çift, birlikteliklerini iki yıl sonra evliliğe taşıdılar. Dilara Kızılsu da 1991 yılında 200 ve 176 puanla en iyi derecesini yapıp, Balkan rekoru ile birlikte Başkan Şampiyonu oluyor.

İki rekortmen atıcının 10 yaşında Mert adında bir oğulları var. O da sporcu ama atıcı değil, tenisçi. Baba Alp Kızılsu, ‘‘İleride belli olmaz, Mert de baba hatta dede sporunu seçebilir’’ diyor.

Kızılsu ailesine atıcılık sporunu aşılayan Alp Kızılsu'nun babası Mehmet Kızılsu aynı zamanda iyi bir antrenör. Federasyon üyeliğinin yanı sıra zaman zaman Milli Takım antrenörlüğü de yapıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!