Rekorlu Avrasya

Güncelleme Tarihi:

Rekorlu Avrasya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Erbakan'ın start verdiği Avrasya Maratonu'nu erkeklerde Etiyopyalı Alfred Shahanga 2 saat 13.37 ile parkur rekoru kırarak birinci bitirirken, bayanlarda ipi Rumen Adriana Barbu göğüsledi.

Maratonu erkeklerde Gazi Aşıkoğlu yedinci, bayanlarda Lale Öztürk beşinci sırada tamamladı.

Rekor katılımlı, parkur rekorlu Avrasya Maratonu'nu erkeklerde Etiyopyalı Alfred Shahanga, bayanlarda ise Rumen Adriana Barbu kazandı.

Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın verdiği startla yüksek tempoda geçen maratonun ilk kilometrelerinde aralarında Gazi Aşıkoğlu'nun da yer aldığı 10'lu grup başı çekti. Yarış 15'inci kilometreden sonra kopmaya başladı. Kenyalı Stephen ile Etiyopyalı Alfred omuz omuza kontrollü yarışı sürdürdü. 20 kilometre 1 saat 03.43'de geçildi. Birbirlerini kontrol eden iki Afrikalı atletten Etiyopyalı Sarayburnu önlerinde tempo bindirip, arayı 100 metre açtı. Karaköy geçildiğinde bu fark 300 metreye çıktı. İnönü Stadı'na Etiyopyalı 2 saat 13.37'de girip parkur rekorunu kırarken, ikinciliği 2 saat 14.48 ile Kenyalı, üçüncülüğü ise Litvanyalı Alexander Prokopchuk 2 saat 17.50 ile elde etti. Gazi Aşıkoğlu 2 saat 19.41 ile maratonu 7'nci sırada tamamladı.

Bayanlarda maratonu Rumen Adriana Burbu 2 saat 34.39 ile birinci olup parkur rekoru kırdı, B.Rus Natalıa Galushko 2 saat 35.58 ile ikinci, Rus Ilyına Nadezhda 2 saat 36.15 ile üçüncü bitirirken, Lale Öztürk 2 saat 37.54 ile beşinci sırada tamamladı.

Tuvalet ayıbı

Dünyada iki kıtayı birleştiren tek maraton olma özelliğini taşıyan ve bu yıl 19'uncusu yapılan Avrasya'nın muhteşem görüntüsünün yanı sıra bazı göze hoş gelmeyen manzaralar da vardı. Sabahın erken saatlerinde maratonun ve halk koşusunun yapılacağı yere gelen yerli ve yabancı atletler civarda tuvalet aradı durdu. Bazı yabancı bayan atletlerde tuvalet ihtiyaçlarını çevre yolunun kenarındaki çalılıklar arasında giderirken, ‘‘Herşey mükemmel ama herhalde bir seyyar tuvalet unutulmuş’’ demekten kendilerini alamadılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!