Reina’nın hediyesi

Liverpool, 45 dakika oynadığı Arsenal önünde Ngog’la öne geçti. 90’da Reina, inanılmaz biçimde topu kendi kalesine atınca 1 puana razı oldu.

Haberin Devamı

FUTBOL adına hayallerimden birini 29 Ocak 2003’te Anfield’da 2-2 biten Liverpool-Arsenal maçını tribünde seyrederek gerçekleştirmiştim. Bu kez biraz kendime gelmek ve futbola olan inancımı tazelemek için televizyon karşısındayım.

Bucaspor-BJK maçının zeminini unutabilmek için Anfield’ın zeminini, Sivasspor-Galatasaray maçındaki kötü futbolu seyretmek için Premier League’in iki efsanesinin akıcı futboluna ilaç niyetine ihtiyacım var. Ligin ilk haftasına “büyük maç” denk gelmiş işte, daha ne isterim.

İki takım da “yenilerini” sunuyor. Liverpool’da Rafael Benitez devri kapanmış, yeni teknik direktör Roy Hodgson geçen seneyi 7’nci sırada bitiren kulübe iyi bir başlangıç sunmak istiyor. Joe Cole en havalı transfer gibi durmakta, Milan Jovanovic’i de unutmamak lazım...

Öte yanda 2005’ten bu yana kupa kısırlığından muzdarip olsa da Arsenal tarihinin en başarılı hocası ünvanına sahip Arsene Wenger var. Anlaşması uzatıldı, çok istediği Chamakh ve Laurent Koscielny kadroya katıldı.

Maçın ilk yarısı iki tarafın da rakibini masa yüzeyine yaklaştıramadığı bir bilek güreşi havasında geçiyor.

Torres’in yerine Ngog tercihi tartışılabilir mi Hodgson’un? Belki, ama Ngog da hiç fena değil, elle tutulur en büyük tehlikeyi o yaratıyor netice itibariyle...

Haberin Devamı

İnanmak için görmek gerek!

İLK yarı 0-0 biter derken, Joe Cole yeni takımında ilk maçında, 45’inci dakikada büyük bir hata yapıyor ve Koscielny’yi düşürerek kırmızı kart görüyor.

Hatanın hakem Martin Atkinson’da olduğunu söylüyor içimdeki ses; sarı tamam ama kırmızı ağır karar sanki!

İkinci yarının hemen başında Arsenal defansı 10 kişilik rakibini ceza sahasının yan tarafında karşılarken topu eveleyip geveleyince Liverpool cezayı kesiyor.
Ngog, Almunia’yı fena avlıyor, topu tavana asıyor: 1-0.

Arsene Wenger, oyuna Rosicky ve Walcott’u sürerek hücum etkinliğini artırmak üzere hamle yapıyor. Hodgson ise önce Maxi Rodriguez’i sürüyor Jovanovic’in yerine, sonra Ngog’u alıp Torres’i yerleştiriyor. Wenger yine hücumu harmanlıyor ve Van Persie’yi oyuna dahil edip Diaby’yi çıkartıyor.

Maçın son bölümü neredeyse tamamen Liverpool yarı, hatta ceza sahasında geçiyor, 87’de Rosicky, 89’da Vermaelen gole yaklaşıyor ancak ev sahibi takım direniyor.

Derken tam 90’ıncı dakika dolarken, büyük kaleci Reina, çok büyük bir hata yapıyor! İnanılması güç fakat topu elleriyle tutup içeri atıyor. İnanmak için görmek gerek! Ama skor 1-1 oluyor işte!

Kalan sürede Gerrard’ın Almunia tarafından çıkartılan enfes serbest vuruşu var fakat sonuç değişmiyor. İlk haftada iki dev puanları 1-1’le, 1-1 paylaşıyor...

Yazarın Tüm Yazıları