Real Madrid Atletico Madrid'ı penaltılarda geçti, kupanın sahibi oldu (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Real Madrid Atletico Madridı penaltılarda geçti, kupanın sahibi oldu (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2016 15:17

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Mücadelenin normal süresi 1-1'lik eşitlikle sona erince maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmazken, Real Madrid penaltılarda Atletico Madrid'i 5-3 yenerek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Ä°talya'daki Giuseppe Meazza Stadı'ndan oynanan mücadeleyi Ä°ngiliz hakem Mark Clattenburg yönetti. Mücadeleye Real Madrid baskılı baÅŸladı. Arka arkaya ataklarla Atletico kalesini yoklayan Real Madrid, 15. dakikada aÄŸları havalandırdı. Kroos'un sol kanattan kullandığı serbest vuruÅŸta Bale'in kafayla altıpasa indirdiÄŸi topu Sergio Ramos, son anda dokunarak aÄŸlara gönderdi. Real Madrid dev maçta 1-0 öne geçti. Bu golden sonra farkı açmak isteyen Real Madrid baskısını arttırdı. Ä°yi karşılık veren Atletico Madrid, ataklarını da sıklaÅŸtırarak skoru eÅŸitlemek için çalıştı. Fakat bunda baÅŸarılı olamayınca final maçının ilk yarısı Real Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.  Maçın 2. yarısı ilk yarıya oranla daha sert geçti. Baskı ve stresin arttığı devrede iki takım da ÅŸampiyonluk için büyük mücadele verdi. Bu devrenin başında Atletico Madrid penaltıdan yaralanamadı.Â

46. dakikada Antoine Griezmann'ın pasına hareketlenen Fernando Torres, ceza sahası içerisinde rakibi Pepe tarafından faule maruz kalınca hakem Mark Clattenburg penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı için topun başına geçen Griezmann'ın vuruşunda meşin yuvarlak direkten dönünce Atletico Madrid beraberlik şansını tepti. Atletico Madrid penaltıyı kaçırsa da baskını arttırdı ve tehlikeli ataklar geliştirdi. Maçın son kısımları karşılıklı ataklarla geçerken, maçın 79. dakikasında Atletico Madrid beraberliği yakaladı.  Real Madrid'in maçtaki en tehlikeli ataklarından birinde kalesini koruyan Atletico Madrid, hemen ardından ağları havalandırarak skora dengeyi getirdi. Gabi'nin sağ kanada ortasında Juanfran'ın altıpasın soluna indirdiği topu Yannick Ferreira-Carrasco ağlara gönderdi. (1-1) Kalan dakikalarda iki takım da eşitliği bozmak için uğraşsa da başka gol olmadı ve maç uzatmalara gitti.  Uzatmalarda Real Madrid daha istekli bir görüntü çizerken, ilk 15 dakikalık kısmında beraberlik bozulmadı. Uzatmaların 2. devresinde de gol olmayınca maç penaltılara gitti. Penaltılarda Atletico Madrid'i 5-3 mağlup eden Real Madrid şampiyon oldu. Real Madrid 11. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.  Çekişmeli geçen dev maçta 8 sarı kart çıktı. İngiliz hakem Mark Clattenburg, 6 Real Madridli ve 2 Atletico Madridli oyuncuyu sarı kartla cezalandırdı.  Mücadelenin ardından şampiyon Real Madrid kupasını aldı.


Stat:
San Siro
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (Ä°ngiltere)
Real Madrid: Navas, Carvajal ( Dk. 52 Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos ( Dk. 72 Isco), Bale, Benzema ( Dk. 77 Vazquez), Ronaldo Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis ( Dk. 109 Lucas), Saul Niguez, Gabi, Fernandez (Dk. 46 Carrasco), Koke ( Dk. 116 Thomas), Griezmann, Torres
Goller: Dk. 15 Ramos (Real Madrid), Dk. 79 Carrasco (Atletico Madrid) Sarı kartlar: Dk. 11 Carvajal, Dk. 47 Navas, Dk. 79 Casemiro, Dk. 90+3 Ramos, Dk. 93 Danilo, Dk. 112 Pepe (Real Madrid), Dk. 61 Torres, Dk. 90+3 Gabi (Atletico Madrid) 

Real Madrid Atletico Madridı penaltılarda geçti, kupanın sahibi oldu (Maç özeti)

Haberin Devamı

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI
Dakika 15: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Toni Kroos topu ön direğe ortaladı. Gelen topu Gareth Bale kafayla altıpasın içine doğru aşırttı. Bu noktada savunmadan sıyrılan Sergio Ramos, topa son bir hamle yaparak fileleri havalandırmayı başardı.
Dakika 48: Pepe'nin ceza alanı içerisinde Torres'i düşürmesinin ardından hakem Clattenburg beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçine Griezmann, meşin yuvarlağı üst direğe nişanlayınca Atletico Madrid penaltıdan yararlanamadı.
Dakika 79: Gabi'nin sağ kanada havadan attığı pası Juanfran bekletmeden topu altıpasın sol tarafına doğru çevirdi. O noktada Yannick Ferreira-Carrasco savunmaya rağmen şutunu çekerek topu filelerle buluşturdu.

Haberin Devamı

PENALTILAR
Seri penaltı atışları sonucunda Atletico Madrid'i 5-3 mağlup eden Real Madrid şampiyonluğa ulaştı. Real Madrid'de Vazquez, Marcelo, Bale, Ramos ve Ronaldo penaltı atışlarını gole çevirirken, Atletico Madrid'de Griezmann, Gabi ve Saul Niguez fileleri havalandırdı, Juanfran ise penaltı atışından yararlanamadı. 

Real Madrid Atletico Madridı penaltılarda geçti, kupanın sahibi oldu (Maç özeti)

FİNAL ÖNCESİ SAN SİRO'DA GÖRSEL ŞOV! 
Dev final öncesi Milona'daki Giuseppe Meazza Stadı'nda görsel şov vardı. Tribünleri dolduran taraftarlar bu anlara tanıklık ederken müthiş final öncesi adeta coştu.

Real Madrid Atletico Madridı penaltılarda geçti, kupanın sahibi oldu (Maç özeti)

BAKMADAN GEÇME!