Rating canavarı bir senaryo

KIYMETLİ televizyon seyircileri, muhterem senaristler.

Kanallar, doğudaki aşiretlere dönmüş vaziyette. Her kanalın bir ağası, o ağanın sevenleri ve düşmanları var. Herkes elinde bir silah, mühim meseleleri çatışa çatışa çözmeye çalışıyor.

Aşiret hayatı nasıl bir şeydir ben bilmem. Ama Doğu'da gezerken hiç böyle şeyler görmediğimi söyleyebilirim.

Neyse, bu dizileri eleştirmek başkalarının işi.

Ben sadece, alternatif dizi projeleri için naçizane bir öneride bulunup, ortamdan uzaklaşacağım. Umarım senaristlerin geniş ufuklarında küçücük de olsa bir nokta olarak algılanabilirim.

***

KUANTUM AĞA: Kuantum Ağa, Sümbüllü Konak'ta aşiretindeki kadınların aksine pırıl pırıl bir Türkçe ile konuşan karısı Kasımpat Hanım'la mutludur.

Hayattaki tek derdi Arşimed Ağa'dır. Çocuk yaşta mahallede futbol oynarken, Arşimed Ağa ile giriştikleri, ‘‘Top bel üstünden geçti oğlum... Hayır oğlum buz gibi goldü’’ şeklinde başlayan kavga hala sürmektedir.

Kuantum Ağa; töre gereği düşmanlığın sona ermesi gerektiğini düşündüğünden, Arşimed Ağa'ya bir maç daha yapmayı önerir. Bu maçı kazanan artık tıraşı kesecektir.

Arşimed Ağa öneriyi kabul eder. İki taraf da transferlere başlar.

Kuantum Ağa ilk etapta Fener'den Rüştü ve Ortega'yı, Galatasaray'dan Hasan Şaş ve Felipe'yi, Real Madrid'den Luis Figo'yu, Liverpool'dan Michael Owen'ı alır. Taraftarı örgütlemek için de Galatasaray'ın numaralı tribününün eski gönüllü amigolarından Tecavüzcü Coşkun'u ayarlar.

Arşimed Ağa da boş durmaz. Beşiktaş'tan İlhan Mansız'la Pascal Nouma'yı alır. Sonra Manchester United'dan David Beckham ve Juventus'tan Edgar Davids ve Gianluca Pessotto'yu aşiretine bağlar. Coşkun'a karşılık olarak da sürpriz bir transfer yaparak illüzyonist David Copperfield'i getirir. Olaylar sonra içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.

Önce Pascal Nouma, ‘‘Burada her şey var mı? Reina var mı?’’ diye arıza çıkarır. Ağa'nın adamları Pascal'a girişirler. Beşiktaş'ın Çarşı grubu bu hareketi affetmez. Köyiçi'nde Hasbi'nin Meyhanesi'nde rakılanan Çarşı ekibi, ‘‘Fransa'da doğdu, Beşiktaşlı oldu’’ tezahüratı eşliğinde Arşimed Ağa'nın Kaldıraçlı Konağı'nı basar.

***

Bu sırada Sümbüllü Konak'ta da vaziyetler manyamıştır. Arşimed Ağa'nın kızkardeşi Tozpembe, Arşimedspor'lu David Beckham'a aşık olur. Konak halkı bu ilişkiyi Arşimed'den gizlemek için çaba gösterir ama Tozpembe bir gün olayın dalağını yarıp, saçını Beckham model kesince ağa meseleye uyanır.

Bir müddet Tozpembe'yi tokatladıktan sonra Beckham'ı huzuruna getirtir. Beckham'ı da top niyetine bir süre ayağında sektirir.

Bunu haber alan Spice Girls elemanları, arkadaşlarının kocasına yapılan fena muamelenin intikamını almak için, Sümbüllü Konak karşısında bir protesto konseri verir. Spice Girls zulmüne dayanamayan halk, ‘‘Pokunu yiyem ağam, vir şu gavuru getsin; huzur neyin galmadı’’ diye ağaya yalvarır. Adaletli ağa, kalan parçaları Spice Girls'e teslim eder. Bu arada Edgar Davids ile Arşimed Ağa'nın annesi Menopoz Hanım'ın yakınlaşması bölge halkını tedirgin eder. ‘‘Aha şimdü de Mariah Carey gelüp canımıza okuyacak’’ diye endişelenen halk, Davids'in Pessotto'yla birlikte olduğunu duyurmasıyla rahatlar.

David Copperfield'ın Tecavüzcü Coşkun'la aleme gitmesi, Coşkun'un illüzyonisti içirip bütün sırlarını öğrenmesi de başka bir gelişmedir.

Coşkun'un kafası iyiyken Sümbüllü Konak'ı yok etmesine Ağa açıkçası bozulur. Ama Coşkun konağı geri getirince olay tatlıya bağlanır.

Maç günü gelip çattığında heyecan binbeşyüzdür.

Maç haliyle çekişmeli geçer. Ağa'ya pas vermeyen Michael Owen'ın korner direğiyle dövülmesi dışında mühim bir hadise yaşanmaz.

Kuantum Ağa'nın takımı, hakem Collina'nın verdiği penaltıyı gole çevirerek sahadan 1-0 galip ayrılır. Penaltı pozisyonunda Arşimed Ağa tarafından ceza sahası içinde poposundan kurşunlanan Figo'nun durumu iyiye gitmektedir.

Gördüğünüz gibi, meşhur insanlar, futbol, aşk, kan, gözyaşı ve hatta gizem (Copperfield var, pardon yani) dolu bu senaryoya hayır diyecek kanal tanımam. Hayırlı olsun.
Yazarın Tüm Yazıları