Ramazanoğlu, "Resmi nikah teşvik edilecek"

Güncelleme Tarihi:

Ramazanoğlu, Resmi nikah teşvik edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 13:29

Ramazanoğlu, "Resmi nikah teşvik edilecek"

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve müftülere nikah kıyma yetkisi değişikliğini içeren tasarının kadınların mağduriyetini gidereceğini savunarak, "Bu düzenleme ile resmi nikahtan kaçınmak bir tarafa resmi nikah teşvik edilecek" diye konuştu.

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Milletvekili Ramazanoğlu, yapılan düzenleme ile kadınların mağduriyetlerinin giderileceğini öne sürerek, "Altını çizerek ifade etmek istiyorum; biz resmi nikah kıyma yetkisini düzenleyerek temel sorunları çözmeye çalışıyoruz. Resmi nikahın yokluğu nedeniyle oluşan sıkıntıları ve hukuki güvenceden yoksun kalan kadınların mağduriyetlerini gidermeyi hedefliyoruz. Bu düzenleme ile resmi nikahtan kaçınmak bir tarafa resmi nikah teşvik edilecek. Kamuoyunu yanlış yönlendiren bazı kesimler konuyu çarpıtıyor ve bağlamından koparıyor. Nasıl ki belediye başkanları, onların yetkilendirdiği memurlar, konsoloslar resmi nikah kıyabiliyor ise il ve ilçe müftüleri de resmi prosedürler tamamlandıktan sonra resmi nikah kıyacak. Bizim burada yapmaya çalıştığımız aile kurumunu hukuki teminat altına almaktır" dedi.

Ana muhalefetin hayatı kolaylaştıracak olan bu yeniliği idrak edemediğini ileri süren AK Parti Milletvekili Ramazanoğlu, "Dünyanın pek çok ülkesinde insanlar inançlarına uygun olarak din adamlarının huzurunda nikah akitlerini gerçekleştirmektedir. Ülkemizde de insanlar resmi nikahlarını kıydıktan sonra imam nikahı adı altında cami imamının huzurunda ayrı bir nikah daha kıymakta. Sadece bu örnek bile bu düzenlemeye olan ihtiyacın göstergesidir. Ancak kimsenin bir müftünün huzurunda nikah kıymaya zorlanmayacağı da açıktır. Maalesef ana muhalefet son dönemde sıkça yaptığı  gibi icraatlarımızla ilgili yapıcı eleştiriler sarf etmekten uzak. Tam tersine meseleleri amacından saptırarak hükümeti yıpratma derdindeler. Partimiz her türlü öneri ve makul eleştiriye açıkken böyle bir muhalefet tarzının ülkemize katkı sağlamayacağı bilinmelidir" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!