Ramazan'da sigara bırakma polikliniğe başvuru arttı

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda sigara bırakma polikliniğe başvuru arttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 15:05

Ramazan'da sigara bırakma polikliniğe başvuru arttı

Haberin Devamı

Mutlu YUCA/BOLU(DHA) - BOLU'da sigarayı bırakmak isteyenler için Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde açılan Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvurular arttı.

Ramazan ayında sigarayı bırakmak isteyenler Sigara Bırakma Polikliniği'nde yoğunluk oluşturdu.  Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde açılan polikliniğe başvuranlara Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysel Kargı tarafından eğitimler veriliyor.
Sigarayı bırakma konusunda başarılı sonuçlar aldıklarını ve polikliniğe başvuran çok sayıda bağımlının artık sigara kullanmadığını belirten Dr. Kargı, "Sigara bağımlılığı insan sağlığının en büyük düşmanlarından biri ve bir an önce kurtulmak gerekiyor. Sigara tüketiminin hiçbir yararı yok ve insan vücudunda çok büyük hasarlara yol açıyor. Biz başarılı olursak sizin başarınız sayesindedir. Biz yürümek isteyene koltuk değneği olabiliriz. Sigarayı bırakanlar sakın tek bir defa bile olsa sigaraya yönelmemeli. Geçirdiğiniz stresli dönemlerde sigaraya yönelmemelisiniz. Bağımlılıkların geçmişine baktığımızda hep buna benzer nedenlerle karşılaşıyoruz. Bu yanlış" dedi.

Dr. Kargı, sigarada bulunan nikotinin ciddi bağımlılık yapma özelliğine sahip olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Nikotinin meydana getirdiği bağımlılık nedeniyle diğer kimyasal maddeler de vücuda alınmış olur. Nikotin çok güçlü bir psikolojik uyarıcı ajandır. Bir sigara içildiğinde ortalama 10 saniye gibi kısa bir sürede yanaktan emilen nikotin beyine ulaşır ve eroin, kokain gibi maddelerin etkilediği merkezi uyararak bazı hormonların salınmasına neden olur. Bu da zevk alma, gevşeme, sakinleşme, konsantrasyon artışı gibi değişikliklerin ortaya çıkmasını sağlar. Ödül gibi gelen bu değişikliklerin devam etmesi için vücudunuz daha çok nikotin istemeye başlar. İçtiğiniz sigaranın sayısı giderek artar"
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!