Ramazanda beslenme uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda beslenme uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 13:03

Ramazanda beslenme uyarıları

Haberin Devamı

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüs Kliniği Hekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hulusi Sam, Ramazan ayında oruç tutacaklara nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattırken “ Karbonhidrat şeker ve un alımına mutlaka dikkat edin"

Dr. Hulusi Sam, Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte vücudun suya ihtiyacının daha da artığını belirterek Ramazan ayına girmeden önce vücudun susuzluğa karşı egzersizler yaptırılması, su tüketimi ve su depolanması için alıştırmalar yapılması gerektiğini söyledi. Uzun süre aç kalmanın sonucunda şeker karbonhidrat alımına dikkat edilmesinin altını çizen Dr. Sam, yağlı ve şekerli besinleri yavaş ve aralıklarla yemenin önemini vurguladı. İftar vakitlerinde sebze türü ve bunun yanında sulu içeceklerin masalarda olmasının vücudu yormamak açısından en iyi tercih olduğunu ifade eden Dr. Sam, vatandaşların tatlılardan mümkün olduğunca uzak durmalarının kendileri açısından daha iyi olacağını vurguladı. Dr. Sam, Ramazan ayında ibadetini yapmak isteyen vatandaşlara vücut sağlıkları açısından şu önerilerde bulundu:

“Bol sıvı gıdalar tüketin, özellikle sahurda sulu yiyecekler tercih edin, hamur işlerinden kaçının, iftarda yemeğinizi çok dikkatli bir şekilde aralıklı olarak tüketin, yağlı ve şekerli gıdalardan uzak durun."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!