Saç boyamak orucu bozar mı? Diyanet’ten açıklama

Güncelleme Tarihi:

Saç boyamak orucu bozar mı Diyanet’ten açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2021 13:37

Ramazan ayında oruç İbadetini yerine getirmek isteyenlerin merakla araştırdığı konulardan biri olan, saç boyatmak orucu bozar mı sorusuna diyanet açıklık getirdi. Peki saç boyamak orucu bozar mı? İşte Diyanet’in konuyla ilgili açıklaması.

Haberin Devamı

Evlerinde geçirdikleri süre içerisinde kişisel bakımından mahrum kalmak istemeyenler saç boyatırken oruçlarının bozulup bozulmayacağını merak ediyorlar. Diyanet’in saç boyatma hususunda verdiği yanıt şu şekilde…

Saç boyamak orucu bozar mı?

Oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Makyaj, saç boyamak ve saç bakımı bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz.

Orucu bozan durumlar neler?

Diyanet, orucu bozan şeyler konusuna ise, “Orucun temel unsuru, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar. Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 386-387). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir” şeklinde açıklama getiriyor.

BAKMADAN GEÇME!