Rahman Suresi ne zaman ve nerede indirilmiştir? Rahman Suresi kaçıncı sayfada ve kaç ayetten oluşur?

Güncelleme Tarihi:

Rahman Suresi ne zaman ve nerede indirilmiştir Rahman Suresi kaçıncı sayfada ve kaç ayetten oluşur
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2021 03:43

Rahman suresi sırlarla dolu sureler arasındadır. Özellikle faziletleri ile bilinen surenin Müslüman alemi için önemi büyüktür. Sizlerde sure ile ilgili bilgileri öğrenerek surenin faziletlerinden faydalanabilirsiniz. Sizin için Rahman suresi ne zaman ve nerede indirilmiştir? Rahman suresi kaçıncı sayfada ve kaç ayetten oluşur konusunu inceleyerek sizin için derledik.

Haberin Devamı

Rahman suresi adını ilk ayetinde geçen Allah'ın sıfatlarında er-Rahmandan almaktadır. Sure uzunluğu ise 4 sayfadan oluşmaktadır.

 Rahman Suresi Ne Zaman ve Nerede İndirilmiştir?

 Rahman suresi Mekke döneminde indirildiği rivayet olunan surelerdendir. İniş sırası olarak da 97. sure olduğu bilinmektedir.

 Rahman Suresi Kaçıncı Sayfada ve Kaç Ayetten oluşur?

 Rahman Suresi kutsal kitabımızda sıralama olarak 55. sure olarak 533. sayfada yer alır. Cüz sıralamasına göre ise 27. cüzdedir. Rahman suresi toplam olarak 4 sayfadır ve 78 ayetten oluşmaktadır.

 Rahman Suresinin Konusu

 Surede Allah'ın rahmetinden de sık sık bahsedilmektedir. Ayrıca Rahman suresinde Allah'ın tek oluşunu, gücünü ve nimetlerini gösterene işaretleri ve kıyamet gününde inkarcıların uğrayacakları şiddetli azap konu edilmektedir. Günahkarların o büyük günde yaşayacakları korkuyu, uğrayacakları şiddeti anlatan bir suredir.

Haberin Devamı

 Rahman Suresinin Fayda ve Faziletleri

 Surenin faziletlerini bilenlerin okumayı hiç terk etmediği surelerdendir. Rahman suresini düzenli olarak okuyan kişi fakirlikten kolayca kurtulur. Önüne rahmet kapıları açılır. Hayır kapıları sayesinde zenginlik bu kişiye hasıl olur. Ayrıca bozuk olan sağlığına şifa bulur. Sıhhat, afiyet, bereket ve manevi huzura erer. Rahman suresi bereket kapılarını açar. Düzenli okuyan kimseler malının ve canının güvenliğinden emin olur.

 Günahların affı için sure sürekli okunmalıdır. Rahman suresini çokça okuyan kişiler her iki dünyada da Allah'ın sevdiği kullar arasına girer. Birçok faydası bulunan sureyi mümkünse ezberleyerek gece ve gündüz sürekli okuyarak Rahman suresinin sırlarından faydalanmalıdır.

 Kaynak: Diyanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!