Nasr Suresi Okunuşu ve Anlamı - Nasr Türkçe Diyanet Meali, Arapça Yazılışı ve Fazileti

Güncelleme Tarihi:

Nasr Suresi Okunuşu ve Anlamı - Nasr Türkçe Diyanet Meali, Arapça Yazılışı ve Fazileti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 17:59

Nasr Suresi Medine döneminde nazil olduğu rivayet edilmektedir. Kur'an-ı Kerim içerisinde sıralama olarak yüz onuncu sıradadır. Zammı sure olarak namazlarda ezberlemek suretiyle okunabilir. Nasr Suresi okunuşu, anlamı, Türkçe Diyanet meali ve Arapça yazılışı ile birlikte fazileti bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Nasr Suresi Türkçe okunuşu

İza cae nasrullahi velfeth. Veraeytennase yedhulune fiy diynillahi efvace. Fesebbıh bihamdi rabbike vestağfirh* innehu kane tevvaba.

Nasr Suresi Diyanet Türkçe Meali

Allah'ın yardımı ve fetih (Mekke fethi) geldiğinde ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girdiğini gördüğünde, Rabbine hamd ederek tespihte bulun ve O'ndan bağışlama dile. Çünkü O tövbeleri çok kabul edendir.

Nasr Suresi (Iza Cae) Arapça Yazılışı

Nasr Suresi Okunuşu ve Anlamı - Nasr Türkçe Diyanet Meali, Arapça Yazılışı ve Fazileti

Nasr Suresi Konusu

Nasr Suresinin genel konusu, Allah'ın İslam'a ve Hazreti Peygamber'e nasip ettiği zaferlerden bahseder. Ayrıca yapılan fetihler sonrasında, insanların nasıl gurup gurup İslam'a girdiklerinden bahsedilir.

Haberin Devamı

Nasr Suresi Anlamı ve Önemi

Nasr Suresi zafer kazanmak ve yardım etmek manalarına gelir. Allah'ın Hazreti Peygamber'i zaferlerle müjdelediği sure, İslam alemi için çok önemli bir yere sahiptir. Zafer müjdelenmesi ve sonrasında gelen galibiyetler ile İslam yeryüzünde yayılmaya başlamıştır. Bu bakımdan İslam tarihçileri ve alimleri Nasr Suresinin çok önemli olduğunu ifade ederler.

Nasr Suresi Kaç Ayet ve Sayfa Ne Zaman İndirilmiştir?

Nasr Suresi, Kur'an’ın 110. suresidir. Bu sure toplamda 3 ayetten oluşur ve Kur'an-ı Kerim'in en kısa surelerinden birisidir. 603. sayfada başlar ve aynı sayfada biter. Toplamda 3 ayetten oluşan Nas Suresi 620 yılında indirilmiştir.

Nasr Suresi Kaçıncı Sayfa ve Cüz İçerisinde Yer Alıyor?

Nasr Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 603. sayfasında ve 30. cüz içerisinde yer alıyor.

Nasr Suresi Okumanın Fazileti ve Faydaları

Nasr Suresinin çok sayıda fazileti bulunur. Hazreti Muhammed, Nasr Suresini her gün 3 kez okuyanın imanının muhafaza olduğunu ifade etmiştir. Nasr Suresi okuyanın şehit konumunda olduğu da ifade edilir. Nasr Suresinin faydaları arasında ise bu sureyi okuyan kişi için kalkan niteliğine geçer.

Nasr Suresi Abdestsiz Okunur mu?

Nasr Suresi, abdestsiz olarak okunabilir. Alimler bu sureyi okumadan önce abdest alınmasının daha hikmetli olduğunu belirtirler. Kişinin o anki imkanları abdest almaya müsait olamazsa ve bu sure o kişinin ezberinde bulunuyorsa, Nasr Suresi abdest alınmadan okunabilir. İslam alimleri, Kur'an surelerinin mümkün olduğunca temiz bir vücut ve temiz kalple okunmasının hayırlı olacağını belirtirler.

Haberin Devamı

Nasr Suresi Hikmeti ve Sırları

Nasr Suresi hikmetleri ve sırları bakımından alimler tarafından en çok bahsedilenleri içerisindedir. Hazreti Peygamber'in her gün mutlaka Nasr Suresi okuyun, demiş olması bu surenin hikmet ve sırlarının oldukça fazla olduğuna işaret eder. Alimler, kim Nasr Suresini okursa, şifa bulur, düşmanın belasından kurtulur demişlerdir.

Nasr Suresi Ne İçin Ne Zaman Neden ve Nasıl Okunur?

Bir durumda zafer kazanmak ve Allah'ın yardımına nail olmak maksadıyla okunabilir. İkindi vaktinde okunmasının makbul olduğu görüşü, İslam alimleri arasında ifadeye mazhar olmuştur. Kişi kendini korumak amacıyla Nasr Suresi okuyabilir. Bir kişinin uykusunu bozmayacak bir ses tonuyla okunmasının ölçülü olacağı alimler tarafından bahis edilmiştir.

Haberin Devamı

Nasr Suresi Nasıl Ezberlenir?

Nasr Suresi Kur'an’ın en kısa sureleri arasındadır. Sureyi ezberlemek oldukça basit olduğundan, tamamını 11 kez okumak yeterli olacaktır. Bu sayıda okunduğu zaman ezberlenmez ise 21 kez daha okunması ezberlenmesi için yeterli olacaktır denilmiştir.

Nasr Suresi Ne Anlatıyor?

Nasr Suresi, Allah'ın zaferinin mutlak olduğunu, Hazreti Muhammed'in bu vasıtayla fetihleri konusunda Allah'ın yardımlarına mazhar olacağı ifade edilir. Nasr Suresi, ayrıca insanların, İslam'a nasıl gurup gurup girdiklerinden ve İslam'ın yeryüzünün muzafferi olacağı belirtilir.

Nasr Suresi Ölülere Okunur mu?

Kabir ziyaretlerinde ya da gündelik yaşantı içerisinde ölülere dua etmek maksadıyla okunabilir.

Haberin Devamı

Nasr Suresi Özellikleri

110. sure olan Nasr Suresi, 3 ayetten meydana gelir. 19 kelime ve 79 harfi bulunan Nasr Suresi, Kur'an-ı Kerim'in en kısa sureleri arasında bulunur.

Nasr Suresi Şifa İçin Okunur mu?

Kur'an-ı Kerim içerisinde yer alan tüm ayetler, şifa maksatlı olarak okunabilir. Bunlardan birisi de elbette Nasr Suresidir.

Nasr Suresi Uzun Bağışlama Duası

Her surenin bağışlama duası olduğu gibi Nasr Suresinin de bağışlama duası bulunur. Bu dua okunmadan abdest alınması hayırlı olacak denilmiştir.

'Yeri, göğü ve her şeyi yaratan Allah'ım. Sen Malik'sin. Günahkar olan biz kullarını affet. Bize nefsimizi terbiye etmemiz yolunda yardım et ey Allah'ım. Senin dinin İslam'ın yeryüzünde mutlak zafer sahibi olacağına, imanımız tamdır. Bizi kalbimizle sevmeye, ilimin ile bilgilendirmeye imkan eyle. Allah'ım sen ki her şeyden üstün, her sıfattan ötesin. Amin.'

Haberin Devamı

Nasr Suresi Üzerinde Taşımak

Alimler, Nasr Suresinin belli kağıtlar üzerine yazılarak, üzerinde taşımanın sorun teşkil etmeyeceğini belirtirler. Bunun yanında taşıyan kişinin mutlaka abdestini daim etmesi, kişisel temizliğini muhafaza edebilmesi gerektiği belirtilir.

Nasr Suresi Ne Zaman Okunmalı?

Nasr Suresi, alimlerin aktardıkları bilgilere göre ikindi vaktinde okunmasının daha hayırlı olacağı belirtilmiştir. Ancak mutlaka ikindi vaktinde okunmalı veya belli saatlerde okunması gerekli ifadeleri hiçbir yerde bulunmamaktadır.

Nasr Suresi, mümkün olduğu kadar ezberde olursa bile abdest alındıktan sonra okunmalıdır. Eğer o an abdest alınamıyor ve Kur'an-ı Kerim'e ulaşılamıyorsa, sure kişinin ezberinde bulunuyorsa, her yer ve zamanda okunabilir.

Okumak İsteyenler için Namaz Sureleri

İhlas Suresi

Felak ve Nas Suresi

İnşirah Suresi

Yasin Suresi

Bakara Suresi

Ayetel Kürsi

Kadir Suresi

Fil Suresi

Fetih Suresi

Kevser Suresi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!