Teravih namazı 8 rekat olarak kılınır mı? Teravih namazı kaç rekat kılınabilir

Güncelleme Tarihi:

Teravih namazı 8 rekat olarak kılınır mı Teravih namazı kaç rekat kılınabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:36

Müslümanlar için oldukça önemli olan aylardan biri de Ramazan ayı olarak ifade edilmektedir. Bu ay Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ay olduğu için faziletleri de oldukça fazla olmaktadır. Ramazan ayına özgü olan ibadetler bulunmaktadır. Bu ibadetlerden biri de teravih namazı olarak belirtilmektedir. Peki, Teravih namazı 8 rekat olarak kılınır mı? Teravih namazı kaç rekat kılınabilir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Teravih namazı Ramazan ayında yapılan nafile bir ibadet olarak ifade edilmektedir. Teravih namazı, kadınların ve erkeklerin cemaatle camide ya da evde tek başlarına kılmaları mümkün olan bir namaz olmaktadır.

Teravih Namazı 8 Rekat Olarak Kılınır mı?

Teravih namazı İslam aleminin yerine getirdiği bir ibadet olmaktadır. Hz. Muhammed( sav) tarafından kılınması tavsiye edilen bu ibadeti yerine getirmek sünnet olarak belirtilmektedir. İnsanların tek başına da kıldığı bu namazı cemaatle kılmak daha faziletli olmaktadır. Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan bu namazın rekat sayısı farklılık göstermektedir. 20 rekattan oluşan teravih namazı 8, 10,16 rekatta kılınabilen bir namaz olmaktadır.

Teravih Namazı Kaç Rekat Kılınabilir?

Haberin Devamı

Teravih namazı 20 rekat kılınan bir namaz olarak belirtilmektedir. Nafile bir ibadet olan bu namazı farz gibi değerlendirmek yanlış olmaktadır. Bu nedenle teravih namazı evde ya da camide cemaatle yada tek başına 8, 10, 12, 14, 16 yada 18 rekat olarak kılınabilmektedir.

Kaynak: kurul.diyanet.gov.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!