Makyajla namaz kılınır mı? Makyajlı olarak namaz kılınabilir mi

Güncelleme Tarihi:

Makyajla namaz kılınır mı Makyajlı olarak namaz kılınabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:36

Makyajla namaz kılınması, İslami açından hep merak edilen konuların başında yer almaktadır. İlim alimleri tarafından tartışma haline gelen bu konu hakkında sorulan soruların başında, Makyajla namaz kılınır mı? Makyajlı kılınan namazın kabulü mümkün müdür detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Makyaj, kadınların kendilerini rahat hissetmeleri açısından bir aksesuar ve süslenme olarak geçmektedir. Fakat yapılan makyaj işlemleri İslami açıdan geçerliliğinin sorulması ve namaz içinde makyajın yeri aşamasın son derece önemli konulardır.

Makyajla Namaz Kılınır mı?

Abdest, namaz kılmadan önce alınması gerekmektedir. Abdestten sonra yüze ve ele sürülün krem abdesti bozmamaktadır. Bu yüzden abdest alındıktan sonra namaz kılınması dini açıdan bir sorun teşkil etmemektedir.

Kadınlar, makyajlarını yaptıktan sonra makyajın içindeki maddeler suyu geçirmiyorsa bu maddeler giderildikten sonra abdest alınması daha uygun olacağı bildirilmektedir.

Makyaj malzemesinin içinde, pis ve zararlı maddeler olmaması abdest alırken suyun altına geçmesi önemlidir. Kozmetik ürünü pis ve zararlı ise alt kısmına su geçmiyorsa, namaz kılınması uygun görülmemektedir.

Haberin Devamı

Makyajlı Olarak Namaz Kılınabilir mi?

Kadının makyaj yaptıktan sonra namaz kılırken, eşi ve çocuklarının dışında kişilere kendini göstermesi uygun görülmemektedir. Makyaj ve oje gibi kozmetik ürünlerde önemli olan, suyun deri ile buluşması ve kozmetik ürünün altına geçmesi gerekmektedir. Dini açıdan abdest alırken suyun deri ile birleşmesini engellenmesi, abdesti geçerli kılmamaktadır. Abdestin olmadığı bir alanda da namazın olmayacaktır.

Kaynak: Sorular ile İslamiyet https://sorularlaislamiyet.com/abdest-aldiktan-sonra-makyaj-yapip-namaz-kiliyorum-bir-sakincasi-var-midir-parfum-kullandiktan-sonra

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!