El-Vali Ne Demek? El Vali Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Vali Zikrinin Fazileti İle Faydaları

Güncelleme Tarihi:

El-Vali Ne Demek El Vali Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Vali Zikrinin Fazileti İle Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:43

Arapçadan dilimize geçmiş olan vali sözcüğü, velayet kelimesinden türetilmiştir. Vilayet yönetmek, vali ise yöneten, idare eden manasında kullanılır. Esmaül Hüsna2daki 99 isimden biri olan El Vali ise evreni idare eden, kainattaki tüm varlıkları gözetip denetleyen anlamına gelir. El Vali esmasının anlamı nedir? Ya Vali zikrinin insana kazandırdığı fazilet ve faydalar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Vali gibi veli sözcüğü de velayet fiilinden türetilmiştir. Veli, idaresi altındaki varlıklara yol gösteren, onları doğru yola ileten anlamına gelir. Allahu Teala hem vali hem de velidir. Hem idare eder hem de kullarını hidayete erdirir.

 El Vali Ne Demek ve Nedir?

 İlk Anlamı:  Kainatı eksiksiz ve kusursuz bir şekilde yöneten.

 Dünyadaki ve kainattaki her şey belli bir dengede yaratılmıştır. Örneğin güneş dünyadan biraz daha uzak bir mesafede olsaydı, dünyaya yeteri kadar ışık ve ısı gelmezdi. Bu da dünyanın, insanların yaşayamayacağı kadar soğuk ve karanlık olması demektir.

 Yine aynı şekilde güneş, dünyaya daha yakın olsaydı, güneşten gelen ışınlar insanların ölümüne sebep verirdi. Allah, her şeyi uyumlu ve oranlı bir şekilde yaratmıştır. Onun yaratışında ne eksik ne de fazla vardır.

Haberin Devamı

 İkinci Anlamı:  Yerlerin ve göklerin sahibi olan.

 Bakara Suresinin 115. ayetinde, doğu ve batının sahibinin yalnızca Allah olduğu bildirilir. Yerlerdeki ve göklerdeki mülk Allah'ındır ve onun idaresi altındadır.

 El Vali Esması ve Türkçe Anlamı

 El Vali esması, dünyayı ve kainatı idare eden, varlıkları gözetip koruyan anlamına gelir.

El-Vali Ne Demek El Vali Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Vali Zikrinin Fazileti İle Faydaları

 Ya Vali Zikrinin Fazileti ve Faydaları

 Ya Vali esmasını zikreden kulların kalbinden endişe ve korku silinir. Günlük ibadetlerde Fatiha Suresi ile birlikte zikredilen El Vali esması, kişinin giriştiği her işte başarılı olmasını sağlar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!