El-Cebbar Ne Demek? El Cebbar Esması Türkçe Anlamı Ve Zikrinin Fazileti

Güncelleme Tarihi:

El-Cebbar Ne Demek El Cebbar Esması Türkçe Anlamı Ve Zikrinin Fazileti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:40

El-Cebbar, Allah'u Teala' nın 99 esmasından birisidir. Peki bu esmanın anlamı nedir? El-Cebbar esmasının fazileti ve faydaları nelerdir? İşte tüm bu merak edilen sorulara cevap olacak bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

El-Cebbar esması Allah'u Teala' nın kudretini, her şeyi düzene koyan ve en büyük ihtiyaç gideren kudret olduğunu ifade eder. Mutlak gücün yegane sahibi Allah'tır. 

 El-Cebbar Ne Demek? 

 Allah'u Teala her şeyi düzene koyan güç ve kudrettir. Yarattıklarının ihtiyacını karşılayandır. Şaşırtıcı perişanlıkları iyi hale getiren ve her şeyi yola koyan tek kudret, tek güç, tek Yaratıcıdır. Haline şaşkınlıkla çareler arayan kimse dayanağının Allah' u Teala olduğunu asla unutmamalıdır. 

 El-Cebbar Esması Türkçe Anlamı 

 El-Cebbar esması muhteşem bir şekilde Allah'ın mutlak kudretinin yansıyan manalarını anlatır. El-Cebbar; halkın ihtiyaçları karşılayan, eksikliklerini tamamlayan, işlerini düzelten ve bu konuda gerekenleri gerektiği gibi yapmakta çok muktedir ve hakim olan anlamını içerir.

Haberin Devamı

 El-Cebbar aynı zamanda güçlükleri kolaylaştıran, sabır veren, aziz ve yüce olan, her şey ve herkesten üstün ve hakim olan, galip olan, kendisine ortak koşulmasından da münezzeh olan anlamına gelir. 

El-Cebbar Ne Demek El Cebbar Esması Türkçe Anlamı Ve Zikrinin Fazileti

 El-Cebbar Zikrinin Faziletleri ve Faydaları 

 El-Cebbar; Allah'ın imar eden, kullarını tövbe etmeye döndürüp onları ıslah eden büyük kudretini ifade eder. İşte bu bereketli ve güçlü esmanın zikrine devam etmek çok faziletli ve yararlıdır: 

l El-Cebbar esması bol rızık ve bereket için de1306 kez zikredilmelidir.

l El-Cebbar esmasının manasına vakıf olan kişiler, kırılan ümitlerinin canlanmasının, perişanlık hallerinin düzelmesinin ancak ve ancak Allah'ın halk etmesiyle mümkün olabileceğini bilirler. El-Cebbar zikrine her gün devam eden kişinin sabrı artar, ferahlık ve sükunete ulaşır.

l El-Cebbar ismini zikir vaktinde düzenli olarak zikredenler, şeytanın, cin ve insanların şerlerinden emin olurlar.

l Haksızlığa uğrayan kişiler Ya-Cebbar zikrini 40 gün her sabah namazını takiben 21 kez tekrar ederlerse maruz kaldıkları zulüm ve haksızlıktan Allah'ın izniyle kurtulurlar.

Haberin Devamı

l El-Cebbar esmasının zikrine ihlasla ve samimiyetle devam eden kişiler, emellerine nail olurlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!