Ramazan hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2015 01:32

Ramazan ayı yaklaşırken, belediyeler de son hazırlıklarını tamamlıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kentin yedi farklı noktasında Ramazan çadırı kurarken, her gün 10 bin kişiye iftar yemeği verecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayında gelenek haline getirdiği iftar çadırlarını bu yıl kentin 7 farklı noktasına kuracak.
Binlerce Başkentlinin ağırlanacağı çadırlara yaz sıcakları nedeniyle klimalar, iftar programlarının izlenebilmesi için televizyonlar yerleştirilecek. Vatandaşlara her gün EGO yemekhanesinde hijyenik ortamlarda hazırlanan 4 çeşit yemekten oluşan menü ikram edilecek. Hijyenin ön planda tutulduğu iftar çadırlarında başkentlilere yemeklerle birlikte tek kullanımlık tabak ve çatallar verilecek. Çadırlar, Ulus’ta Hacı Bayram Cami yanı ve Gençlik Parkı, Sincan’da Lale Meydanı, Yenimahalle’de OSTİM Metro Durağı, Altındağ’da Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı, Mamak’ta Abidinpaşa Makro Market yanı, Çankaya’da AŞTİ’de kurulacak. Ramazan ayı boyunca iftar çadırlarında günlük 10 bin konuk ağırlamayı hedeflediklerini ifade eden Büyükşehir yetkilileri, 11 ayın sultanı bereket ayının huzurlu ve güven içerisinde geçmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydettiler.

Haberin Devamı

Yenimahalle’de fasıl var

Yenimahalle Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamak üzere çalışmalarını hızlandırdı. 16 ayrı noktada verilecek olan iftar yemeklerinin yanı sıra Şentepe, Onkoloji ve Demetevler’de de sabit iftar çadırları kurulacak. Artan yaz sıcaklarında oruç tutan vatandaşlar için iftar çadırlarında klima bulundurulacak. İftar saatlerini takip etmeleri için de her çadıra LCD ekran televizyon konacak. Dar gelirli aileler ile hasta ve yaşlı vatandaşlar için de gezici iftar yemeği aracı Ramazan boyunca hizmet verecek. Vatandaşlar Hacivat-Karagöz’den meddaha, kukla gösterilerinden yarışmalara, fasıllardan animasyonlara, sihirbaz gösterilerine kadar unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazan eğlencelerini yad edecek.

Beslenme önerileri

Mamak Belediyesi yaklaşan Ramazan öncesinde vatandaşlar için beslenmeye ilişkin seminer düzenledi. Peyami Safa Bilgi Evi’nde, velilere gerçekleştirilen seminer, Mamak Toplum Sağlığı Merkezi hemşireleri Emine Akpınar ve Eylem İcar tarafından verildi. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği “Oruç ve Sağlık” konulu seminerde katılımcılar, Ramazan ayı boyunca sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildi. Seminerde Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi, oruç süresinin artması nedeniyle de beslenmeye daha çok dikkat edilmesi üzerinde duruldu. Hava sıcaklığı nedeniyle kaybolan su ve mineral kaybından dolayı iftardan itibaren sahur sonuna kadar bol sıvı ve su alınması önerildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!