Ramazan etkinliklerinde kültür şöleni

Güncelleme Tarihi:

Ramazan etkinliklerinde kültür şöleni
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 14:37

Ramazan etkinliklerinde kültür şöleni

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Ramazan etkinliklerinde Kırgızistan ve Kazakistan kültürü tanıtıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi semazenleri de sema gösterisiyle izleyenleri hayran bıraktı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Ramazan etkinlikleri renkli sahne gösterileri, hemşeri geceleri, sanatçıların konserleriyle vatandaşları buluşturuyor. Karaalioğlu Parkı'ndaki etkinlik alanında Türki Cumhuriyetleri rüzgarı esti. Kırgızistan ve Kazakistan'dan gelen yaşları 8-14 arası olan 42 kişilik öğrenci grubu gösteri sundu. İlk olarak ülkelerine ait şarkıları seslendiren çocuklar jimnastik gösterileri, yöresel danslar sergiledi. Final danslarını Türk devletlerinin bayraklarının yer aldığı bir koreografi ile bitiren ekip, büyük beğeni topladı. Program sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Okan Yavuz tüm öğrenciler adına grup koordinatörüne çiçek takdim etti.

SEMA GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Dans gösterileri ardından program Konya Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Kültür Etkinliği ile devam etti. Konya Büyükşehir Belediyesi sanatçıları programa tasavvuf müziği ve ilahilerle başladı. Vatandaşlara duygu dolu anlar yaşatan etkinlik, Semazenlerin Mevlevi geleneğinin en güzel örneklerini sergilediği Sema gösterisiyle sona erdi.

Şarampol Caddesi'nde de Ramazan coşkusu sürüyor. Geleneksel kostümlü kortejle başlayan programlar, karakter doğaçlamalı ve çeşitli etkinliklerle gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!