Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimleri artırıldı

Güncelleme Tarihi:

Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimleri artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 12:31

Ramazan ayı ile birlikte gıda denetimleri artırıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı dolayısıyla denetimler artırıldı.

Ramazan ayı dolayısıyla Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli tarafından pastane, fırın, kasap, toplu tüketim yerlerine teknik ve özel hijyen koşulları üzerine denetimler yapılıyor. Gıda kontrolörleri tarafından gerçekleştirin denetimlerde, çalışanların iş kıyafetlerinden taban ve tavan temizliğine kadar gıda üretimi ve sunumu yapılan işletmelerde dikkat edilmesi gereken tüm hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı denetleniyor. Çalışanların hijyen sertifikalarını da denetleyen ekipler, depolarda son tüketim tarihi geçmiş gıda ürünü kontrolü de yapıyor.

Tüm gıdaların saklama koşullarını ve dolap sıcaklıklarını da kontrol eden ekipler, eksiklikleri olan işletmelere bu eksikliklerini bildirerek tamamlamaları için süre veriyorlar. Ayrıca Ramazan paketi olarak satışa sunulan kolilerin içerisindeki gıdalar da kontrol görevlileri tarafından denetleniyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesi için denetimlerin Ramazan ayı boyunca denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!