Rallide Dünya 1. Ligi'ne çıktık

Güncelleme Tarihi:

Rallide Dünya 1. Ligine çıktık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Ralli Şampiyonası'nda, İspanyol Carlos Sainz, Fransız ralli efsanesi Didier Auriol gibi, bu gezegende yaşayan en iyilerin arasında, bundan böyle iki Türk sporcu da yarışacak.

‘‘Toyota Mobil Team Turkey’’in 1998 programı, Stockholm'de yapılan bir toplantıyla açıklandı. Buna göre Dünya Ralli Şampiyonası'nda Toyota Mobil Team Turkey'i Volkan Işık ve İlham Dökümcü temsil edecek.

1989'dan beri adını Türkiye ve Avrupa pistlerinde duyuran Volkan Işık, eski Türkiye şampiyonlarından. Takım ruhuna yatkınlığı, farklı sitili ile Volkan Işık, hız limitlerini 22 yaşında zorlamaya başladı.1993'te dünyaca ünlü Marlboro Mobil takımına geçti ve hızla yükselen bir başarı grafiği çizdi. Aynı yıl ‘‘Lancia 16 V’’ ile Rallikros Kategori 2 Türkiye Şampiyonu oldu. 1995'te ‘‘Ford Escort Cosworth’’un direksiyonuna geçti ve art arda başarılar elde etti. Türkiye Ralli Şampiyonu Grup A Birincisi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Şampiyonası İkinciliğini elde etti. Volkan Işık, 1997'de Avrupa Ralli Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarıyla temsil etti.Volkan Işık ve İlham Dökümcü, Dünya Ralli Şampiyonası'nda, dünyanın değişik ülkelerinde 14 ralliye katılarak puan toplayacaklar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!