Rakamların en iyi 11'i

Güncelleme Tarihi:

Rakamların en iyi 11i
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 00:40

Galatasaray’ın gol krallığı tacını takan forveti Burak Yılmaz ile Kasımpaşalı Kalu Uche, ileri ikiliyi oluşturdu. Elazığspor kalecisi Vanja Ivesa ise ligin en başarılı eldiveni oldu.

Haberin Devamı

VANJA Ivesa, Gökhan Gönül, Uğur Demirok, İbrahim Öztürk, Diego, Holmen, Batalla, Selçuk İnan, Olcay Şahan, Burak Yılmaz, Kalu Uche... Tüm bu isimler, Fstats araştırma sitesinin seçtiği yılın en iyi ilk 11’inde yer aldı.
Futbolcuları attığı goller, gördükleri kartlar, kaptırdıkları toplar ve daha pek çok alanda 34 hafta boyunca puanlamaya tabi tutan şirketin belirlediği 11 isim arasında birbirinden başarılı isimler var...

MUSLERA VE VOLKAN’I GEÇTİ

EN şaşırtıcı tercihlerden biri ise, kaleci mevkiinde yaşandı. Teknik direktör Yılmaz Vural önderliğinde Süper Lig’de kalmayı başaran Sanica Boru Elazığspor’un kalecisi Vanja Ivesa, sezonun en iyi file bekçisi oldu. Ivesa, önemli kurtarış, gol yemeden tamamladığı maç, kurtardığı penaltı başına olumlu, yediği her gol içinse olumsuz notlar aldı.
Ve sonuç olarak ne Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, ne Fenerbahçeli Volkan Demirel, ne de Beşiktaş file bekçisi Allan McGregor seçildi... En iyi eldiven, Gakkoş’un tecrübeli ismi Ivesa oldu.

Haberin Devamı

BURAK VE KALU UCHE İKİLİSİ

İLK 11’de savunma dörtlüsü ise, Fenerbahçeli Gökhan Gönül, Akhisar Belediye’den Uğur Demirok, Bursalı İbrahim Öztürk ve Eskişehirsporlu Diego’dan oluştu. Defans oyuncuları da, takımlarının attı gol yemeden tamamladığı her maç ile gol attıkları her karşılaşma başına puan aldı.
Orta alanda en başarılı isimler, küme düşen İstanbul BŞB’nin yıldızı Holmen, Bursa’dan Batalla, Galatasaraylı Selçuk İnan ve Beşiktaş’tan Olcay Şahan oldu. Hücum ikilisine ise Burak Yılmaz ve Paşalı Kalu Uche yerleşti.

En çok G.Saraylı var

RAKAMLARIN ilk 11’ine en çok futbolcu veren takımlar, 2’şer isim ile Galatasaray ve Bursaspor’du. Şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray ise, Üç Büyükler arasında en takıma en çok futbolcu veren takımdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!