'Rabbim karını döv, deşarj ol dedi'ye suç duyurusu

'Hoca' lakaplı Nureddin Yıldız'ın öncekileri aratmayan "erkekler kadınları deşarj olmak için dövmeli" şeklindeki son fetvası üzerine, nihayet bir suç duyurusu yapıldı. Yıldız'ın yargılanması ve Anayasa, TCK'nın 214, 217, 218. maddeleri, 5271 sayılı CMK ve sair mevzuata göre cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı

Önce bir not: Twitter’da TRT Diyanet logosunun bulunduğu ekran görüntüleriyle yayılan ‘sohbet’, TRT Diyanet’in bile “Bu görüntüler bizde yayınlanmadı, logomuz montajlanmış” tweet’leri atmasına, hatta bu konuda bir soruşturma başlatmasına neden oldu. Yani ortada hem sohbette söylenenlerin oluşturduğu bir dizi suç var, hem de bu suçlara TRT Diyanet’i montajlayan bir bilişim suçu. Savcılar, hakimler, RTÜK ve bilişim suçlarıyla ilgili emniyet birimleri göreve… diyeceğim, yargının bu konuda nasıl kararlar verdiği ortada. RTÜK ekranda sadece sigara ve alkol avlıyor. Bilişim suçlarının ihbar edildiği İnternet Bilgi İhbar Merkezi’nin web sitesinde ise ihbar edilebilecekler arasında pek çok suç var, ama kadınları aşağılamak, ayrımcılık, suça teşvik yok.

***

Haberin Devamı

Şimdi gelelim Nureddin Hoca’nın önlenemeyen uçuşuna…

Ona göre pantolon kâfir taklidi, kot pantolon giymek caiz değil. Keza kadın spikeri izlemek de öyle... Zaten çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapıyor! Ayrıca, “7 yaşında bir kız çocuğu, 25 yaşında bir erkek çocuğuyla veya 7 yaşında bir erkek çocuğu 25 yaşında bir kızla nikâhlanabilir. Nikâhlanmalarında sakınca yoktur. Evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında nikâha engel bir durum yoktur.”

6 yaşında bir çocukla evlilik lafını bir araya getirebilen saçı sakalı ağırmış adamların tıp ve hukuk literatürlerinde bir adı var ama O, birilerinin “Hocamız”ı. Uçuranı çok belli ki. “Bırakın saçmalasın” denebilecek biri de değil; sadece karşısına geçip birbirinden paçavra yorumlarını huşu içinde dinleyenlere anlatmıyor, teknolojinin her nimetinden sonuna kadar yararlanan bir şeriatçı olarak on binlerce kişiye ulaşıyor.

Sosyal Doku Vakfı diye bir kuruluşun Başkanı. Şu an Youtube’a adını yazınca, yaklaşık 30.800 sonuç çıkıyor. Videolarının HD’si var, “taze çıktı”sı var, “En çok izlenenler”i var ve müjde! Vakfın video kanalı sosyaldoku.tv açılmış…

Haberin Devamı

Ara not: Bu arada Morhipo da bu kadın düşmanı videolara reklamını koymuş. Bir yandan kot pantolon caiz değil ama maskara ve makyaj temizleyici ikisi bir arada alınabiliyor demek! Öte yandan müşterilerinin ezici çoğunluğunu oluşturan kadınları aşağılayan videoda olmak Morhipo'nun umurunda değil! Mi? Morhipo'yla ilişkimizi gözden geçirme zamanı, ama konumuz bu değil şimdi.

***

Nureddin Yıldız son olarak, “Allah böyle diyor, mesela bir erkeğe kadını dövebilirsin diyor” dedi. Ardından nasıl dövüleceğini de ayrıntılarıyla açıkladı: “Yüzüne vurmayacaksın diyor. Boyundan yukarısına vurmak yasak. Göğüs kısmına vuramıyorsun. Beline vuramıyorsun.” Hay Allah!

Haberin Devamı

Belli ki dersin en heyecanlı bölümü, araya girip soruyorlar: “Nasıl vuracağız?”

Hoca aydınlatmadan önce niyeyse Emniyet’e bir taş-gedik yapıyor: “Ya bunu emniyet müdürlüğüne falan yazın, nasıl vurulacağını öğretsinler size.” Bu herhalde bir şaka, devam ediyor: “Cetvelden uzun bir sopayla vuramıyorsun. Elini yumruk yapıp vuramıyorsun. Avucunun içiyle olduğu gibi vuramıyorsun.”

Çünkü, “işkence yapmak, acıtmak için değil, deşarj olmak için vurdurtturuyor Allah-ı Teala.”

Cömertçe paylaştığı engin bilgisinde, deşarjın gerekçesi de var, dayak yemesi beklenen kadına şantaj da: “Çünkü erkeğe burasına kadar geldikten sonra dokunma bu kadına dersen, başka yolla rahatlar (Başkasına gider demek istiyor). O da o kadını delirtir aslında. Kadınların Allah erkeklere dövün rahatlayın diye müsaade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmeleri gerekiyor, kumadan rahatsız oluyorlarsa.”

Haberin Devamı

Bitmiyor, bitmiyor: “Arkadaşlar, burada Allah adına konuşuyoruz. Peygamber adına din adına konuşuyoruz… Allah istiyor ki kol kırılsın yen içinde kalsın. Evin içinde bu işleri halletmesi lazım. İster döver, ister kırar, evin içinde bu işleri halledecek. Allah vur dediyse vardır bu vurmakta bir hikmet.”

Mastürbasyonun zararlarından sigara bırakmaya her konuda bir şer’i fikre sahip hocanın son videolarından birinin başlığı “Kadınlar Cariye Değildir.” Acaba iyi bir şey mi deyip benim gibi yanılmayın. “Erkekler kadınları cariyeleri olarak görüyor”dan sonra gelen, “kadınlar da erkekleri güzelliklerinin bedelini çeken hamallar olarak görüyor…” Ne demekse! Erkek kadından üstün değildir cümlesini, devamında bizzat kendisi şöyle çürütüyor: “Erkeklerin sadece sorumluluk fazlalığı vardır, herkes devlet memuru, biri şef!”

Haberin Devamı

Uzatmayalım, Youtube ve Twitter’a düşen değil, itinayla yüklenen videolar dışında da pek çok saç baş yolduran örnek olduğu çok açık. Zaten konumuz da nihayet birilerinin, “Biri bu adamı durdursun” çığlıklarına ses ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vermeleri…

***

Avukat Selin Nakıpoğlu ve Kartal Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Ümit Erdem, bugün Nureddin Yıldız hakkında Cumhuriyet Savcılığına bir suç duyurusunda bulundu, suçu övmek, yasalara uymamaya tahrik ve ayrımcılık gibi suçlardan hakkında dava açılmasını istedi. Dilekçelerinde, Yıldız’ın haftanın değişik günlerinde, ulusal ve bölgesel kanallar ve pek çok radyoda ”Hayat Rehberi Sohbetleri” isimli vaazlar yayınladığını belirttiler. O kanalların sayısının da maşallahı var doğrusu: Kontv, Dost Tv, Vuslat Tv, Konya Tv, Nrt Tv, Kuzey Tv, Karahisar Tv, Kapadokya Tv, Kanal S, Süper Kanal, Ahi Tv, Batman Tv, Kudüs Tv, Safa Tv, Kanal Urfa, Uşak Art Tv, Kanal 60, Olay Tv, Köroğlu Tv, Mercan Tv, Kanal 3, Kanal E, Kanal 21, Ort Tv, Can Tv, Genç Tv, Kanal K, Bgrt, Çrt, Abant Tv, Diyar Tv…

Dönem dönem özelikle kadınları aşağılayan, son derece cinsiyetçi açıklamalarıyla kamuoyunda yer bulan bu şahsın, yukarıda saydığım vecizelerinden örnekleri sıraladıkları dilekçede, şöyle dediler: “Konuşmaları bu kadar yoğun takip edilen bir kişinin kadınların dövülebileceği yönündeki açıklamaları, kadına yönelik erkek şiddetini özendirici niteliktedir. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin giderek arttığı düşünüldüğünde, şüphelinin açıklamalarının kadına yönelik şiddeti arttırıcı, azmettirici nitelikte olduğu ortadadır.”

Dilekçeye göre, iyi saatte olsunlar, Yıldız’ın vecizeleri Türk Ceza Yasası’ndaki epey bir maddeyi yerinden hoplatıyor, Türkiye’nin imza attığı pek çok uluslararası sözleşmeyi zangır zangır titretiyor. Üstelik o maddeleri basın ve yayın yoluyla ihlal etmek ceza oranını daha da artırıyor,

Suç duyurusunda bulunan avukatlar, “Kadına yönelik şiddeti normalleştiren, kadınlara yönelik ayrımcı açıklamalarıyla şiddet uygulayan ve şiddeti körükleyen şüphelinin fiili, videonun yayınlandığı kanallar, izlenme oranı, yaşı, birikimi ve kitleler üzerindeki etkisi dikkate alındığında, kadın–erkek eşitliğini ortadan kaldırmaya, kamu barışını bozmaya elverişlidir” diyorlar. Dolayısıyla hakkında dava açılmasını ve cezalandırılmasını istiyorlar.

Daha önce de suç duyuruları yapılmıştı, o yüzden dava açılır mı, cezalandırılır mı, bilinmez. Zaten bir Nureddin Yıldız’la da bitmiyor; Türkiye’de gazetelerden, ekranlardan ya da sosyal medyadan yapılan her bir cinsiyetçi, ayrımcı kelamın, her gün kadın, çocuk ve LGBTİ’lere en az bir cinayet, bir kaçırma, bir tecavüz olarak döndüğünü eksiksiz fark edene kadar da bitmeyecek.

Yazarın Tüm Yazıları