PSV-Galatasaray maçına kraliyet engeli

Güncelleme Tarihi:

PSV-Galatasaray maçına kraliyet engeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2001 17:52

PSV Eindhoven ile Galatasaray arasında 19 Eylül'de Arnhem kentinde oynanacak Şampiyonlar Ligi karşılaşması, Hollanda prensi ile nişanlısının aynı gün kente yapacakları ziyaret nedeniyle ertelenme ya da öne alınma tehlikesi ile karşı karşıya.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile yaptığı maçta çıkan olaylar nedeniyle UEFA'dan ceza alan PSV Eindhoven'in Arnhem kentindeki Gelredome stadyumunda oynamayı kararlaştırdığı maç, veliaht prens Willem Alexander ile Arjantin kökenli nişanlısı Maxima'nın Arnhem'i ziyaret edecek olmaları nedeniyle polis tarafından iptal edilmek isteniyor.

Prens ile nişanlısının kenti ziyaretlerinin binlerce kişiyi Arnhem'e çekeceğine işaret eden polis yetkilileri, bunun yanısıra bir de Şampiyonlar Ligi karşılaşması oynanmasının alınması gereken güvenlik önlemleri açısından mümkün olmadığını vurguladılar.

PSV Başkanı Van Raaij ise, Galatasaray ile yapılacak olan karşılaşmanın bir başka tarihe alınmasının kesinlikle söz konusu olmadığını ifade ederek, "Bu durum iki hafta önce bildirilseydi belki UEFA'ya bu konuda ricada bulunulabilirdi. Ancak şimdi bu mümkün değil. Ayrıca, Prens Willem Alexander ile nişanlısı Maxima'nın Arnhem'e ziyaretleri saat 15.00 sularında sona erecek. PSV-Galatasaray maçı ise saat 20.45'te başlayacak. Şu ana kadar 20 bin bilet satıldı ve sorun ile ilgili olarak bize resmi kanallardan hiçbir bilgi ulaşmadı. Bize göre karşılaşma planladığı gibi 19 eylül tarihinde Arnhem kentinde oynanacaktır" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!