Protokol yolu ölüm yolu olmasın

Güncelleme Tarihi:

Protokol yolu ölüm yolu olmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 14:05

Protokol Yolu Pursaklar girişinde üst geçidin uzak olması nedeniyle yayaların hızla akan trafiğin arasından geçmeye çalıştıklarına dikkat çeken MHP’li Pursaklar Belediye Meclis Üyesi Rüştü Biçer, ferforjeli çözüm önerisinde bulunarak “Bu yolun ölüm yolu olmaktan kurtarılmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayan Protokol Yolu’nun Pursaklar bölümünde sık sık yaşanan ölümlü kazalar, ilçe sakinlerini isyan ettirdi. Üst geçidin otobüs duraklarına uzak olması nedeniyle yayaların yoldan geçmeye çalıştıklarına dikkat çeken MHP’li Pursaklar Belediye Meclis Üyesi Rüştü Biçer, orta refüje yaya geçişini engelleyici ferforje veya bariyer önerisinde bulunarak durakların da üst geçidin altına alınması gerektiğine işaret etti. Son olarak 13 yaşında bir kız çocuğunun hayatını kaybettiğini belirten Biçer şöyle konuştu:

ÜST GEÇİT İHTİYACI KARŞILAMIYOR

Protokol Yolu, Pursaklar ve Altındağ arasında derin bir sınır çizerken adeta yaşamı da ikiye bölüyor. Şehrin iki yakasını bir araya getirmek için yapılan yaya üst geçitleri ve köprüler ihtiyaçları karşılamakta eksik kalıyor.
Bulvar üzerindeki Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Büyükşehir Aile Yaşam Merkezi’nin önünden Pursaklar girişine kadar olan bölümde sıkıntılar büyük.
Yaya üst geçitlerinin uzak olması, asansörlerin verimli çalışmaması, kaldırım ve basamak düzensizliği, geçitlerin kullanımının zor olması nedeniyle öğrenciler ve yaşlılar başta olmak üzere vatandaşlarımız hayatları pahasına karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor. Yolun bu durumu hızlı akan trafikte yaşanan kazalar neticesinde her yıl 3-4 can almakta, yüzlerce vatandaşımızı da ağır hasarlı sonuçlara mahkûm etmektedir.

Haberin Devamı

FERFORJE VE BARİYER ÖNERİSİ

Son olarak 13 yaşında bir kız çocuğumuz da aynı yerde hayatını kaybetmiş ve tüm Pursaklar’ı yasa boğmuştur. Bu acı olayların önlenmesi ve bir daha yaşanmaması için yetkililerin ivedilikle önlem alması gerekmektedir. Ankara’nın bazı bölgelerinde olduğu gibi yaya geçişini engelleyici ferforje veya bariyerler yapılması, üst geçitlerdeki fiziki koşulların bir an evvel vatandaşlarımızın kullanımını teşvik edecek biçimde düzenlenmesi gerekiyor. Otobüs durakları da üst geçitten ileride olduğu için yayalar geçidi kullanmak yerine yoldan geçmeye çalışıyor. Durakların da geçidin altına alınması gerekiyor. Bu yolun ölüm yolu olmaktan kurtarılmasını istiyoruz. Bunca can kaybına, bunca acıya yetkililerin kayıtsız kalmayıp, bu mağduriyete bir son vermelerini istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!