Prof. Dr. Çaha’dan ‘Tehditli’ Pankarta Tepki

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Çaha’dan ‘Tehditli’ Pankarta Tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 11:45

AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF. DR. ÖMER ÇAHA, ERCİŞ’TE ASILAN PANKARTA TEPKİ GÖSTEREREK, BUNUN ARTIK BİR YARIŞ OLDUĞUNU HERKESİN ANLAMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK, “İNSANLARIMIZI TEHDİT EDENLERE PAPUÇ BIRAKMAYIZ. İÇ GÜVENLİK YASASI’NI DA BU YÜZDEN ÇIKARTTIK” DEDİ.

AK Parti Van Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, Erciş’te asılan pankarta tepki göstererek, bunun artık bir yarış olduğunu herkesin anlaması gerektiğini belirterek, “İnsanlarımızı tehdit edenlere papuç bırakmayız. İç Güvenlik Yasası’nı da bu yüzden çıkarttık” dedi.
Van’da ‘Kan akan musluk’ların ardından Erciş’te de tehdit içerikli kanlı pankartın asılması tepkilere yol açtı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ömer Çaha, bu kabul edilemez bir durum olduğunu ifade ederek, sorumluların tespit edilerek hak ettikleri cezayı almaları gerektiğini kaydetti. Bu tür görüntülerin üzücü olduğunu anlatan Prof. Dr. Çaha, “Biz İç Güvenlik Yasası’nı bu yüzden çıkarttık. Bu yasaya göre tehdit eden, insanlara bu gibi en ufak bir olayda bulunanlar hapsi boyluyor. Burası özgürlükler ülkesi, hiç kimse bir başkasının hür iradesine ipotek koyamaz. Bu bir yarıştır ve insanlarımızın artık bunu anlaması gerek. AK Parti olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Hiçbir olay insanlarımıza geri adım attıramaz. Bu tür olayları yaparak insanlarımıza geri adım attırmaya çalışanlar, aslında bu kötülüğü kendilerine yaptıklarının farkında değildir. Çünkü bunun bütün zararının onlara döneceğini bilmeliler. Geçtiğimiz haftalarda Başkale ilçemizde milletvekili adayımıza yapılan saldırıdan dolayı İç Güvenlik Yasası kapsamında 5 kişi ceza alarak hapse atıldı. O yüzden bu gibi eylemlerden vazgeçsinler. Çünkü bunun karşılığında büyük cezalar alacaklarını bilsinler. AK Parti’ye ve partili insanları huzursuz etmekten vazgeçsinler. Çünkü bu bir dava meselesidir ve daha için her yere gideceğimizi de unutmasınlar” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!