Prof. Dr. Arıboğan: “Sosyal Girişimci Olun”

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Arıboğan: “Sosyal Girişimci Olun”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 15:08

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULU BAŞKANI PROF. DR. DENİZ ÜLKE ARIBOĞAN

Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, insanların yeni hayat formlarına göre yeni meslek grupları oluşmaya başladığını belirterek, "İyi bir fikir üreten birisi günün birinde dünyanın en önemli ve zengin insanlarından biri olabilir" dedi.
Arıboğan, bir okulun öğrencileriyle değişen dünyada değişen meslekler ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi.
Günümüz dünyasının artık dijital bir platform üzerinden yaşamını sürdürdüğünü söyleyen Prof. Dr. Arıboğan, ideallerimizin, amaçlarımızın, farkındalıklarımızın ve hatta sosyal sorumluluklarımızın bile oluşturulan değer yargıları ile bugünkü şeklini aldığını söyledi.
Arıboğan ayrıca değişen dünyadan, sürekli değiştirilen istek ve ihtiyaçlardan, değerlerin biçimlendirilmesinden, değer aşılama metotlarından bahsederek, oluşturulan bu değerlerle nasıl başa çıkılabileceğine yönelik ipuçları da verdi.
Türkiye’nin tarım uygarlığı kimliğinden sıyrılarak 21. yüzyılda kendi üretimini yapan bir ülke haline geldiğini söyleyen Arıboğan, ülkemizde bunlar yaşanırken dünyanın sanayi sonrası çağına geçtiğini belirtti. Bu yeni çağda üretim yapılmadığını, çeşitli yöntemlerle insanların seçme özgürlüklerine etki ederek satın almaya yönlendirildiğini anlatan Arıboğan, medya gücü ve propaganda ile her şeyin sattırılabileceğini vurguladı.
Girişimciliğin altın çağını yaşadığını anlatan Prof. Dr. Arıboğan, “Dijital dünyanın ev sahipleri siz gençlersiniz. Sizin üreteceğiniz fikirler bizde yok. İnsanların yeni hayat formlarına göre yeni meslek grupları oluşmaya başladı ve iyi bir fikir üreten birisi günün birinde dünyanın en önemli ve zengin insanlarından biri olabilir” diye konuştu.
Ünlü isimlerin hayatlarından verdiği örneklerle sosyal girişimciliğin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Arıboğan, “Doğru bir sıralama ile bir üniversite okuyup meslek sahibi olabilirsiniz. Ancak sonrasında kapitalist toplumun dayattığı değerlere kendinizi kaptırırsanız mutsuz olursunuz. Mutlu olmak, kendiniz için bir şey yapmak istiyorsanız başkaları için de bir şeyler yapın. İnsanın içinde iyi ve kötü birlikte var. Sistem bize iyiyi susturmayı öğretiyor. Sistemi dinlemeyip iyiyi konuşturun, sosyal girişimci olun, böylece yalnızca kendi hayatınızı değil, başkalarının hayatını da değiştirebilirsiniz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!