Prof. Dr. Alpay Hekimler’e Büyük Onur

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Alpay Hekimler’e Büyük Onur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 16:09

Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler, ’Avusturya Federal Cumhuriyeti Altın Üstün Hizmet Nişanı’ ile onurlandırıldı.
Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Hekimler, Avusturya ile Türkiye arasındaki uluslararası ilişkilerinin geliştirmesine sağlamış olduğu üstün katkılarından dolayı, ’Avusturya Federal Cumhuriyeti Altın Üstün Hizmet Nişanı’na layık görüldü. Prof. Dr. Hekimler’e ’Avusturya Federal Cumhuriyeti Altın Üstün Hizmet Nişanı’, Ankara’da bulunan Avusturya Büyükelçiliği’nde düzenlenen özel bir tören kapsamında Büyükelçi Dr. Karl Wölfer tarafından takdim edildi.
Seçkin bir davetli topluğun katılımı ile düzenlenen özel törende, Büyükelçi Karl Wölfer’in açılış konuşmasının ardından, methiye konuşması Avusturya Federal Adalet Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl tarafından gerçekleştirildi. Bakan Karl, Alpay Hekimler ile uzun yıllara dayanan dostluklarının bulunduğunu, dostluğun iki ülke arasında başta bilimsel olmak üzere, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çok önemli yansımaların bulunduğunu söyledi. Federal Adalet Bakanı Karl, Prof. Dr. Hekimler’e takdim edilen yüksek devlet nişanının, üstün katkıları dolayısıyla Avusturya Devleti’nin takdirinin ifadesi olduğunu belirtti.
Büyükelçi Dr. Karl Wölfer, söz konusu nişanın ve beratın, Prof. Dr. Hekimler’e uzun yıllardan beri Graz Karl Franzens Üniversitesi ile Linz Johanes Kepler Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarının yanında, iki ülkenin birbirine daha yakınlaşmasını sağlayan kültürel ve ekonomik katkılardan ve böylelikle uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesinden dolayı verildiğini söyledi.
Prof. Dr. Alpay Hekimler ise, yüksek seviyedeki devlet nişan ile ödüllendirilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer olmak üzere Adalet Bakanı ve Büyükelçiye şükranlarını dile getirdi. Yetişmesinde emeği geçen ailesine, hocalarına, özellikle Prof.Dr. Toker Dereli’ye, Prof. Dr. Metin Kutal’a, Prof. Dr. Tankut Centel’e ve Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu’na, Namık Kemal Üniversitesi ailesine teşekkür eden Prof. Dr. Hekimler, bugün bulunduğu noktaya gelmesinde en büyük katkıyı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti’ne minnettar olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Hekimler, kendisine takdim edilen devlet nişanının, Türkiye ile Avusturya arasındaki kurulmuş olan yakın ilişkilerinin bir ifadesi olduğunu ve ödülü Türkiye Cumhuriyeti adına kabul ettiğini belirtti.
Ödül töreni kapsamında Sayın Prof. Dr. Alpay Hekimler onuruna Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer tarafından Avusturya Büyükelçiliği Rezidansında akşam yemeği verildi. Programın devamı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Makamına ziyarete bulunuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!