Premier League'de zirvedekiler kazandı

Güncelleme Tarihi:

Premier Leaguede zirvedekiler kazandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2012 09:40

İngiltere Premier League'in 17. haftasını, lider M. United ve takipçisi M.City galibiyetle bitirdi. Premier League'den görünüm...

İngiltere Premier League'in 17. haftasında, lider Manchester United, sahasında Sunderland'i 3-1 yendi. Geçen hafta Manchester City'yi deplasmanda 3-2 mağlup ederek ezeli rakibiyle puan farkını 6'ya çıkaran Manchester United, Sunderland karşısında Robin van Persie, Cleverley ve Rooney'nin golleriyle 3 puana uzandı. Konuk ekibin tek golünü Campbell kaydetti.

Ligdeki ilk yenilgisini geçen hafta alan son şampiyon Manchester City, deplasmanda Newcastle United'ı 3-1 yendi. Manchester City'ye galibiyeti getiren golleri Agüero, Garcia ve Yaya Toure attı.
Son 2 haftayı galibiyetle kapatan Liverpool, sahasında Aston Villa'ya 3-1 yenildi. Konuk ekip, Benteke (2) ve Weimann'ın golleriyle farkı yakalarken, “Kırmızılar”ın tek golü kaptan Gerrard'dan geldi. Milli futbolcu Nuri Şahin, bu karşılaşmada kadroda yer almadı.

Londra derbisinde Queens Park Rangers, Taarabt'ın attığı gollerle Fulham'ı 2-1 yendi ve bu sezon ligdeki ilk galibiyetini elde etti. Gol krallığı yarışında 12 golle Robin van Persie (Manchester United) ve Michu (Swansea City) ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuları 11 golle Demba Ba (Newcastle United), 10 golle Luis Suarez (Liverpool), 9 golle Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) ve 8 golle Marouane Fellaini (Everton) izliyor.

Ligde bu hafta diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Tottenham Hotspur-Swansea City : 1-0
West Bromwich-West Ham United : 0-0
Norwich City-Wigan Athletic : 2-1
Stoke City-Everton : 1-1

18. hafta

22 Aralık Cumartesi: Wigan-Arsenal, Manchester City-Reading, Newcastle-QPR, Southampton-Sunderland, Tottenham-Stoke, West Bromwich-Norwich, West Ham-Everton, Liverpool-Fulham,
23 Aralık Pazar: Swansea-Manchester United, Chelsea-Aston Villa.

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!