Preldzic’i Phoenix seçti

Güncelleme Tarihi:

Preldzic’i Phoenix seçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2009 00:00

Fenerbahçe Ülker’in Sloven forveti, NBA Draftında 2. tur 27. sıradan Phoenix Suns tarafından seçildi. Vince Carter’ı takasla kadrosuna katan Orlando’da Hidayet Türkoğlu , Portland’ın yolunda ilerliyor.

Haberin Devamı

NBA’de sonuçları merakla beklenen draftlar yapıldı. NBA Draftında ilk sıradan seçme hakkına sahip olan Los Angeles Clippers, Oklahoma Üniversitesi’nin atletik özellikleri ile sivirilen oyuncusu Blake Griffin’i draft ederken, F.Bahçe Ülker’in Sloven forveti Emir Preldzic, ikinci turun 27. sırasından Phoenix Suns tarafından seçildi.
NBA draftının ikinci sırasında ise Memphis Grizzlies, 2.20 metre boyundaki Connecticut Üniversitesi’nin Tanzanya doğumlu blok makinesi Hasheem Thabeet’i seçti. Oklahoma City Thunder 3. sırada Arizona State’in kısa forveti James Harden’ı tercih etti. Bu yılki draftta daha üst sıralarda seçilmesi beklenen İspanyol basketbolunun genç yıldızı Ricky Rubio’yu ise ilk tur 5. sıradan seçen taraf Minnesota Timberwolves oldu.

Haberin Devamı

Carter Orlando’da Draft gecesine takaslar da damgasını vurdu. NBA finalinde Los Angeles Lakers’a 4-1 elenen Hidayet Türkoğlu’nun takımı Orlando Magic, oyun kurucu Rafer Alston  ile birlikte Tony Battie ve Courtney Lee’yi New Jersey Nets’e gönderirken, NBA’in en atletik oyuncularından Vince Carter ve 21 yaşındaki pota altı oyuncusu Ryan Anderson’ı kadrosuna kattı. Bu transferle Dwight Howard, Rashard Lewis ve Jameer Nelson’ın yanına 4. All-Star oyuncuyu da ekleyen Orlando Magic’te bu takastan sonra milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu’nun takımda kalıp kalmayacağı ise merak konusu.

Hidayet Türkoğlu’nu kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdüren Portland Trail Blazers, Sergio Rodriguez’i Sacramento Kings’e göndererek salary cap’te yaklaşık 2 milyon dolarlık bir yer daha açtı. Draft gecesi takım değiştiren tek oyuncu Vince Carter değildi. Quentin Richardson’ı Memphis Grizzlies’e gönderen New York Knicks, karşılığında Sırp pivot Darko Miliçiç’i alırken, Minnesota tarafından draft edilen North Carolina’nın oyun kurucusu Ty Lawson ise Denver Nuggets’ın yolunu tuttu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!