Powell anneler için geliyor

Türkiye ış Kadınları Derneği TıKAD’ın girişimiyle başlatılan “Anneler şiddete (teröre) Karşı” projesi kapsamında, 20 Ekim’de ‘Birleşmiş Anneler şiddete Karşı Konferansı’ yapılacak.

Haberin Devamı

Konferansta, eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell da katılacak.  Four Seasons Otel’de yapılacak konferansta Irak Savaşı döneminde ABD Dışişleri Bakanı olarak görev alan Colin Powell’ın dünya barışına ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor.
Akademik programını Prof. Zehra Neşe Kavak’ın hazırladığı konferansta, Dünya Bilim Sanat Akademisi Başkanı Prof. Dr. Jeff Schwartz, şiddet konusunda dünyaca ünlü akademisyenler ve Mısır’ın suikast kurbanı eski Devlet Başkanı Enver Sedat’ın eşi Cihan Sedat da konuşmacı olarak katılacak. TıKAD Başkanı Nilüfer Bulut, toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı ılker Başbuğ’un eşlerinin de davet edildiğini söyledi.

Bomba gibi geliyorum

Derya Baykal, önceki gün ıstinye Park’taydı. “Deryalı Günler” adlı programının çekimlerinden geldiği söyleyen Baykal, Masa restoranda yemek yedi. Yeni reklam filmi çekimlerinin olacağını belirten Baykal, “Bu yıl bomba gibi geliyorum. Her şey çok güzel olacak. Programımız çok iyi gidiyor. Yeni projelerim var, yakında açıklayacağım” diye konuştu.

Hakko koşuyor

Haberin Devamı

Bu pazar günü gerçekleşecek Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda, Bir Dilek Tut Derneği Gönüllüleri, hayati tehlikeli hastalıklarla savaşan çocukların dileğini gerçekleştirme amacını daha geniş kitlelere duyurmak için koşacak. Koşuya, Dernek Başkanı Carole Hakko’nun önderliğinde, 80’den fazla gönüllü katılacak. Halk koşusu ise saat 09.30’da Altunizade Köprüsü’nden başlayıp Dolmabahçe’de sona erecek.

Kampus projeleri değerlendirildi

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), Tarsus’taki ilköğretim okullarının yeni kampus tasarımı için gelen projeleri değerlendirdi. Erhan Dumanlı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu vakfın belirlediği sonuçlara göre Kerem Erginoğlu, Ali Özer-Ahmet Mucip Ürger ve Nevzat Sayın’a ait projeler en beğenilen ilk üç mimari tasarım oldu.

Frame’de doğum günü

Kış sezonunu açan Nişantaşı’ndaki Frame adlı gece kulübünün işletmecisi Tolga Çingitaş, önceki gece 38’inci yaşını dostlarıyla birlikte kutladı. Demet Akalın, Ümit Karan ve Pascal Nouma gibi ünlü isimlerin katıldığı gecede dansçı Tolgahan’ın oğlu Tolga Çingitaş pastasını arkadaşlarıyla birlikte kesti.

Kanyon’da bir güzel

Haberin Devamı

Kanyon alışveriş merkezinde önceki gün Ebru Danyal’a rastladım. Bodrum-Türkbükü’ndeki ıber Princess Otel’in sahibi Ebru Hanım, aynı zamanda takı tasarımcısı. Danyal, Kanyon’da mağazaları gezip vitrinlere baktı.

Suadiye’de bir mücevher

Mücevher sektörünün önemli markalarından Toker, geçtiğimiz hafta Suadiye’de bir şube açtı.

Çetin kardeşlerden gövde gösterisi

Özel tarzlarıyla dikkat çeken modacı kardeşler Ezra ve Tuba Çetin, Paris’te “Fashion Week”te sergiledikleri “Lady Aviator ilkbahar-yaz 2010” defileleriyle Fransız moda otoritelerinden tam not almıştı. Ezra ve Tuba kız kardeşler, bu kreasyonu Sabiha Gökçen’den ve onun cesur kişiliğinden ilham alarak hazırladı.
Ezra ve Tuba Çetin, Türk Deri Tanıtımı Grubu ve Ağaoğlu şirketler Grubu’nun da desteği ile Paris Moda Haftası’ndaki defilenin konseptini ıstanbullular’a da hissettirmek için önceki gece W Otel’de bir parti düzenledi. Davete katılan kadınlar şıklıkta yarıştı.
? Cenker TEZEL

Akbank Caz Festivali başladı

Haberin Devamı

Akbank sponsorluğunda 19’uncu kez düzenlenen Caz Festivali için Sabancı Müzesi’nde önceki gece bir açılış kokteyli gerçekleşti. Ev sahipliğini Suzan Sabancı Dinçer’in yaptığı kokteyle Suzan Hanım’ın eşi Haluk Dinçer, Feryal Gülman ve Dalia Garih gibi elit isimler katıldı. Kokteylde Fahir Atakoğlu bir konser verdi. Atakoğlu’na ünlü müzisyenler Matthew Garrison ve Horacio El Negro da eşlik etti.

Sinema keyfi

Fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede ve oğlu Daren geçtiğimiz akşam Kanyon alışveriş merkezindeydi. Ana-oğul patlamış mısırlarını alıp sinemaya girdi.

TİM’de buz şov

Dünyanın en büyük İngiliz buz show grubu “Cirque de Glace”, Avrupa Turnesi kapsamında Türkiye’ye geliyor. Grup, TİM Maslak Show Center’da 29-30-31 Ekim tarihlerinde beş gösteri sergileyecek.

Sergi bugün

Haberin Devamı

Antalyalı fotoğraf sanatçısı Aliekber Kapıkıran’ın “Unutulmayan Yüzler” konulu yeni sergisi bugün açılıyor. Kapıkıran’ın ünlülerin enstantanelerinden oluşan fotoğraf sergisi, Aydın Kanza Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Yazarın Tüm Yazıları