Potada sınırlar kalktı

Güncelleme Tarihi:

Potada sınırlar kalktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Barcelona'da toplanan FIBA Merkez Kurulu 1 Ocak 2000 tarihinden itibaren tüm sporculara serbest dolaşım hakkı tanıdı. Ayrıca oyun kurallarına köklü değişiklikler geliyor.

İspanya'nın Barcelona kentinde toplanan FİBA Merkez Kurulu, potaya köklü değişikliklikler getirdi. Kurulun en önemli kararı 1 Ocak 2000 tarihinden itibaren potada sınırların kalkması oldu. Bu tarihten itibaren Dünya üzerinde tüm sporcular uluslararası kulüp müsabakalarında herhangi bir kısıtlama olmadan oynayabilecekler.

Kurul, ülke federasyonlarının kendi ligleri ile ilgili düzenlemeleri yapmakla serbest olduğunu da bildirdi. Bu ara milliyet değiştiren sporcuların üç yıllık bekleme süreleri de kaldırıldı. Milli müsabakalarda ise daha önce hangi kategoride olursa olsun bir ülkenin formasını giymiş sporcunun başka bir ülke adına yarışamayacağı belirtildi.

Uluslararası bir turnuvaya katılan milli takımın kadrosunda ise 16 yaşından sonra vatandaşlığa geçmiş bir oyuncunun bulundurulmasına da izin verildi. FİBA ayrıca basketbola sürat kazandırmak amacıyla 2000 Olimpiyat oyunlarından sonra uygulanacak önemli kural değişiklikleri kararları da aldı. Kurulun aldığı bu kararlar tüm kıta federasyonlarına gönderilerek yapılacak uygulamalar hakkında 15 Ekim 1999'a kadar cevapları istendi.

BASKETBOLDA YENİ KURALLAR

Maçlar 10'ar dakikalık 4 periyod olarak oynanacak

Her periyodda 4. faulden sonra serbest atışlar

kullanılacak.

Devre arası 15 dakikaya çıkarıldı.

1. ve 2 periyodlar ile 3. ve 4. periyodlar arası 2 dakika

Takımlar 1, 2 ve 3. periyodlarda 1, 4. periyodda

2 mola alabilecek.

30 saniyelik top kullanma süresi 24 saniye olacak

Topu hücum alanına geçirme süresi 10 saniyeden

8'e indi

Maçlar 3 hakemle yönetilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!