Potada milli mesai başladı

Güncelleme Tarihi:

Potada milli mesai başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2001 00:00


Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 32. Avrupa Erkeler Basketbol Şampiyonası Finallerine hazırlanacak olan A Milli Takım, toplandı. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Asbaşkan Kemal Demir ve A Milli takım Antrenörü Aydın Örs, İstanbul Holiday In Crowne Plaza'da bir basın toplantısı düzenleyerek, milli takımın hedefleri, hazırlık programı ve takım kadrosuyla ilgili bilgi verdiler.
Haberin Devamı

DEMİREL:YETENEKLİ BİR KADROMUZ VAR

Basketbol Fedrasyon Başkanı Turgay Demirel, büyük başarı elde etmek istediklerini, bunu başaracak yetenekli ve istekli bir kadroya sahip olduklarını söyledi. 32. Avrupa Basketbol Şampiyonası grup maçlarının Ankara ve Antalya'da, final karşılaşmasının ise İstanbul'da oynanacağını belirten Demirel, "Şampiyona ilk kez sezon sonunda değil sezon başında düzenleniyor. Bu oyncuların yeni sezona hazırlanmaları açısından da olumlu olacaktır. Teknik kadromuza ve oyunculara başarılar diliyorum" dedi.

ÖRS:AMAÇ DÜNYA KUPASI

A Milli Takım Antrenörü Aydın Örs de hedefler, çalışma programı ve takım kadrosuyla ilgili bilgi verdi. Örs, temel amaçlarının Dünya Kupası finallerine gitmek olduğunu belirterek, "Bunun da yolu ilk 5'e girmekten geçiyor. Ama şampiyonada biz ilk dörde girmek ve şampiyon olmak istiyoruz." dedi. Takım kadrosunda 3-4 jenarasyona yer verdiklerini belirten Örs, genç, deneyimli ve dinamik bir kadro oluşturduğumuza inanıyorum diye konuştu.

KAMP PROGRAMI AÇIKLANDI

32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyanası Finalleri'ne (EUROBASKET 2001) hazırlanmak amacıyla bugün toplanan (A) Milli Takım'ın kamp programı da açıklandı.

Milli Takım Başantrenörü Aydın Örs, 2 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 60 günlük program dahilinde toplam 70 idman, 13 hazırlık maçı oynamayacaklarını açıkladı.

Örs, Bu süre içinde kondisyon, teknik ve taktik ağırlıklı hazırlıklar yapacaklarını, 14. hazırlık maçını da, Avrupa Şampiyonası için Türkiye'ye erken gelecek bir takımla oynayabileceklerini kaydetti.

HAZIRLIK PROGRAMI

Milli Takım'ın ilk etap çalışmalarını 2-7 Temmuz'da İstanbul'da yapacağını anlatan Örs, bu kampın kondisyon ağırlıklı olacağını ifade etti. Örs, transfer sezonu açıldığı için bu zamanı Türkiye'de geçireceklerini, aday kadroda yer alan İstanbul takımlarında oynayan oyuncuların çokluğunu da göz önüne alarak İstanbul'u tercih ettiklerini, bu süre içinde oyuncuların transfer sorunlarını çözümleyeceğini kaydetti.

Örs, ikinci tap çalışmalarını 8-17 Temmuz'da Almanya'da yapacaklarını, burada hazırlık maçı oynamayacaklarını vurgulayarak, 19-29 Temmuz'da İstanbul'da çalışmalara devam edeceklerini, 27 ve 28 Temmuz'da Çek Cumhuriyeti ile iki hazırlık maçı oynayacaklarını ifade etti.

Milli Takım'ın 30 Temmuz'da İtalya'ya gideceğini kaydeden Örs, Bormio kentinde 1 Ağustos'ta Bosna Hersek, 2 Ağustos'ta Ukrayna, 3 Ağustos'ta da İtalya ile özel maçlar yapıp, 4 Ağustos'ta yeniden İstanbul'a döneceklerini anlattı.

Milli Takım Baş Antrenörü Aydın Örs, (A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nın 7-13 Ağustos tarihlerinde Ankara'da kamp yapacağını, bu sırada Uluslararası Turgut Atakol Turnuvası'nda, 11 Ağustos'ta Rusya, 12 Ağustos'ta İsveç, 13 Ağustos'da ise Yugoslavya ile maçlar yapacaklarını söyledi.

14 Ağustos'ta İstanbul'a dönecek olan milliler, 16-19 Ağustos'ta Slovenya'da, 17 Ağustos'ta Almanya, 18 Ağustos'ta Bosna Hersek, 19 Ağustos'ta da Slovenya ile hazırlık maçları yapacak.

20 Ağustos'ta yeniden İstanbul'a döneceklerini anlatan Aydın Örs, 21 Ağustos'ta Ankara'ya geçerek, 31 Ağustos'a kadar kamp çalışmalarınıburada tamamlayacaklarını anlattı.

Örs, 21-31 Ağustos'ta Ankara'da gerçekleştirilecek Ankara Turnuvası'nda da, 23 Ağustos'ta İsrail ile 2 maç oynayacaklarını, 24 Ağustos'ta Polonya ile karşılaşacaklarını ifade etti.

Aydın Örs, şampiyonada Letonya ile yapacakları ilk maçtan 4 gün önce de bir hazırlık maçı oynamayı planladıklarını kaydetti.

Aday kadroyu 18 kişi olarak belirlediklerini kaydeden Örs, ''23 kişilik bir oyuncu listesini FIBA'ya verdik. 18 kişilik aday kadronun dışında, Muratcan Güler, Nedim Dal, Emre Ekin, Hakan Köseoğlu ve Cüneyt Erden'in isimlerini de FIBA'ya ilettik. Toplam 24 kişi bildirmehakkımız var. Ancak 1 kişilik kontenjan hakkımızı saklı tutuyoruz. Kamp çalışmaları sırasında bir aksilik yaşanması durumunda, bu hakkımızı da kullanacağız'' dedi.

Haberin Devamı
ADAY KADRO

Milli Takım aday kadrosunda yer alan 18 oyuncu şöyle: Harun Erdenay, Haluk Yıldırım, Ufuk Sarıca, Kerem Gönlüm, Tutku Açık (Ülkerspor), Kerem Tunçeri, Ömer Onan, Alper Yılmaz, Mehmet Okur,Hüseyin Beşok, Kaya Peker, Arda Vekiloğlu (Efes Pilsen), Murat Evliyaoğlu, Asım Pars (Fenerbahçe), Orhun Ene (Galatasaray), İbrahim Kutluay (AEK'dan ayrıldı) Mirsat Türkcan (PSG Racing), Hidayet Türkoğlu (Sacramento Kings). (Hürriyetim/AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!