Potada Avrupa atesi

Güncelleme Tarihi:

Potada Avrupa atesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Erkekler Koraç ve Bayanlar Ronchetti Kupası'nda grup maçlarının yarın başlayacağı basketbolda, 9 erkek ve 3 bayan takımımız, bu hafta içinde Avrupa kupalarında zorlu sınavlar verecek.

Basketbolda ülkemizi temsil eden 12 takımımızı bu hafta Avrupa Kupaları'nda zorlu maçlar bekliyor. Bugün Saporta Kupası'ndaki 3. sınavlarına çıkacak olan Fenerbahçe ve Darüşşafaka'nın yanı sıra, 7 erkek ve 3 bayan takımımız daha yarın ve perşembe günü maçlarını oynayacak.

Erkekler Avrupa Ligi'nde (D) Grubu'nda deplasmanda oynadığı ilk iki maçı farklı skorlarla kaybeden Efes Pilsen, taraftarının önüne ilk kez çıkıyor. Lacivert beyazlılar, yarın Yugoslav rakibi Buducnost ile Abdi İpekçi Salonu'nda saat 18.00'de karşılaşıyor.

AVRUPA LİGİ HEYECANI

(B) Grubu'nda ilk 2 maçta 1 galibiyeti 1 bulunan Tofaş, 3. maçını, perşembe günü deplasmanda geçen yılın şampiyonu Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımıyla oynayacak. Karşılaşma, TSİ 21.30'da yapılacak.

Geçtiğimiz hafta (C) Grubu'nda Varese Roosters'i deplasmanda yenerek büyük bir başarıya imza atan Ülker, yine perşembe günü İstanbul'da güçlü Yunan rakibi lider Olympiakos'u ağırlayacak. Karşılaşma, Abdi İpekçi Spo Salonu'nda saat 17.30'da başlayacak. Bu 3 karşılaşma da CINE 5'ten naklen yayınlanacak.

Bayanlar Avrupa Ligi (B) Grubu'nda ilk 2 maçını yitirerek grupta averajla 7. sıraya düşen F.Bahçe'nin, bu haftaki rakibi Rusya'nın Dinamo Moskova takımı. Perşembe günü Caferağa Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak maç, TRT 3'ten canlı olarak verilecek.

KORAÇ VE RONCHETTİ MAÇLARI

Erkekler Koraç ile Bayanlar Ronchetti Kupaları'nda da grup müsabakaları, yarın oynanacak maçlarla başlayacak. Takımlarımızın maç programı şöyle: KORAÇ KUPASI: İzmir Atatürk Salonu: 19.30 P.Karşıyaka-N.E.Kessariani (Yunanistan) (CİNE 5), Abdi İpekçi Salonu: 20.00 G.Saray-S.L.Kova (Slovenya) (TRT 3), BJK Salonu: 18.00 Beşiktaş-I.Bratislava (Slovakya) (TRT 3), 20.00 E.B.Citluk (Bosna)-Türk Telekom. RONCHETTİ KUPASI: İzmit Atatürk Salonu: 17.00 BRİSA-Kızılyıldız (Yugoslavya), 21.30 C.V.Chieti (İtalya)-İÜSK.

Fener ve Daçka Saporta sınavında

BASKETBOL Avrupa Saporta Kupası'ndaki temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Darüşşafaka bu akşam gruplarındaki 3. sınavlarını verecekler. (F) Grubu'nda ilk 2 maçını da yitiren 5. sıradaki Fenerbahçe, İsveç'in Norrköping Dolphins takımıyla deplasmanda karşı karşıya geliyor. Norrköping kentindeki maç, TSİ 20.00'de başlayacak. (G) Grubu'nda ilk 2 maçını da kazanan, 4 puan ve averajla 2. sırada bulunan Darüşşafaka ise kendisi gibi yenilgisi olmayan ve lider durumdaki İtalya'nın Adecco Olimpia Milano takımıyla yine dış sahada mücadele edecek. Milano kentindeki maçın başlama saati 21.30.

Ufuk Pek basketbol okulu açtı

ESKİ milli basketbolcu ve antrenör Ufuk Pek, MEF Okulları ile işbirliğine giderek kış basketbol okulunu hizmete açtı. Ortaköy'deki MEF Okulları Spor Salonu'nda 7-16 yaş arası tüm gençlere hizmet veren okulda adaylar, hem temel eğitimlerini alacaklar, hem de Türkiye'nin yıldız basketbolcuları ve ünlü coachlarıyla tanışma imkanı bulacaklar. Cumartesi ve pazar günleri 09.15-18.00 saatleri arasında hizmet verecek olan okullara kayıtlar devam etmekterdir. İlgililer ayrıntılı bilgi için (0212) 287 79 00 telefondan bilgi alabilirler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!