Portekiz'i devirdik

Güncelleme Tarihi:

Portekizi devirdik
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2013 18:53

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda mücadele edecek 20 Yaş Altı Milli Takımı, hazırlık maçında Portekiz'i 2-1 yendi.

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Serkan Çınar, Erdem Bayık, Mustafa İspiroğlu
Türkiye: Aykut Özer, Fatih Turan, Hakan Çinemre, Abdülkerim Bardakçı, İlkay Durmuş, Alpaslan Öztürk, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 84 Cumali Bişi), Enver Cenk Şahin (Dk. 58 Sinan Tekerci), Salih Uçan (Dk. 58 Mustafa Saymak), Taşkın Çalış (Dk. 76 Muhammet Karpuz), Kenan Karaman (Dk. 58 Sinan Kurumuş)
Portekiz: Varela, Dabo (Dk. 64 Cancelo), Edgar Ie, Ferreira (Dk. 83 Rodrigues), Kiko (Dk. 64 Michael), Agostinho Ca (Dk. 73 Jota), Martins (Dk. 46 Piquetti), Gomez (Dk. 73 Guedes), To-Ze (Dk. 64 Carlos), Bruma (Dk. 46 Joao), Cavaleiro
Goller: Dk. 17 Abdülkerim Bardakçı, Dk. 28 Alpaslan Öztürk (Türkiye), Dk. 82 Piquetti (Portekiz)
Sarı kartlar: Dk. 35 İlkay Durmuş, Dk. 70 Alpaslan Öztürk (Türkiye), Dk. 75 Carlos, Dk. 79 Jota (Portekiz)


Mücadelenin başlama vuruşunu FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emre Alkin, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Türkiye 2013 Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı ile eski milli kaleci Rüştü Reçber yaptı.

17. dakikada Enver'in kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Abdülkerim, kafayla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
27. dakikada Alpaslan, sol çaprazdan güzel bir vuruşla topu bir kez daha filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0
82. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Piquetti, rakibini geçtikten sonra meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve durumu 2-1 yaptı.
Türkiye, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Bu arada karşılaşmayı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yöneticiler Tamer Kıran, Yalçın Kaya Yılmaz ile Umut Güner locadan izledi. Portekiz ile oynanan karşılaşmada forma giyen Salih Uçan'ın yanı sıra kadroda yer alan Okay Yokuşlu ve Ahmet Yılmaz Çalık'ın bugün gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdiği öğrenildi. Öte yandan 20 Yaş Altı Milli Takımı, Portekiz ile 26 Mart Salı günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir hazırlık maçı daha yapacak.

Uçar: “Genel olarak ortaya koyduğumuz performanstan memnunum”

İSTANBUL (AA) - 24.03.2013 - 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Portekiz karşısında ortaya koydukları performanstan memnun olduklarını söyledi. Uçar, Portekiz ile oynanan hazırlık maçının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, özellikle ilk yarıda maçı kazanabilecek kadar pozisyon bulduklarını belirtti. Uçar, “Bu pozisyonları bulmamız sevindirici. İlk yarıda 2 kez karşı karşıya pozisyonumuz oldu. İkinci yarı rakip daha istekli oynadı. Topu yeterince tutamadığımız için pozisyon şansı verdik” diye konuştu.

Takvim sıkışıklığı nedeniyle Portekiz ile özellikle 2 hazırlık maçı yapacaklarını anlatan Uçar, şöyle konuştu:

“Fazla oynama fırsatı bulamıyoruz. Kulüplerin oyunculara ihtiyaç duyması nedeniyle yollama tercihinde bulunmuyorlar. En azından Spor Toto Süper Lig'deki oyuncuları görmek istedik. Bugün üniversite sınavı vardı. Bazı oyuncularımız o nedenle yoktu. İkinci hazırlık maçında daha alternatifli kadro olacak. En azından ikinci yarıdaki oyunu salı günü de sergilemeye çalışacağız.”
Uçar, kupa maçlarına kadar Güney Kore ve Paraguay ile hazırlık maçı yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Oyuncuları çok fazla strese sokmak istemediklerini kaydeden Feyyaz Uçar, “20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda öncelikli hedefimiz gruptan çıkmak olacak. Yarın kura çekimi var. İyi bir grupta olmayı arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.
20 Yaş Altı Milli Takım oyuncusu Abdülkerim Bardakçı ise Dünya Kupası'na kadar daha iyi seviyeye geleceklerini ve iyi bir grupta yer almayı istediklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!