Portekiz'de skandal kararlar!

Güncelleme Tarihi:

Portekizde skandal kararlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 00:12

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde 1-0'ın rövanşında konuk olduğu Braga'ya 4-1 yenilerek elendi. Sadece Türkiye'yi değil tüm Avrupa'yı şaşırtan bu şok sonucun sorumlusu ise hakem Ivan Bebek'ti. Son derece tartışmalı bir kariyere sahip olan Hırvat hakem, kritik anlarda verdiği kararlarla maçın kaderini belirledi.

Haberin Devamı

Sarı lacivertliler elendi elenmesine ama öyle görünüyor ki bu maç uzun süre Türkiye'de ve UEFA'da çok konuşulacak.
Karşılaşmayı yöneten Hırvat hakem Ivan Bebek, verdiği inanılmaz kararlarla maçın kaderini tayin eden isim oldu.

Portekizde skandal kararlar

ÖNCE OFSAYT İTİRAZLARI
11. dakikada Braga'nın ilk golüne Fenerbahçeli futbolcular ofsayt itirazında bulundu. Vukcevic'in ara pasında golü atan Ahmed Hassan, kaleye sarı lacivertlilerden daha önde görünüyordu ama hakem Bebek gol kararı verdi. Portekiz rejisi de pozisyonun tekrarını doğru dürüst göstermedi.

DE SOUZA VE PEREIRA'YI ŞOKE ETTİ!
44. dakikada Şener'in kaybettiği toptan sonra arkadaşına kızan De Souza, tepkisini topa vurarak gösterdi. Hakem Bebek, herkesi şaşırtan bir karar vererek De Souza'ya topa vurduğu için sarı kart gösterdi. Bebek bununla da yetinmedi; De Souza'nın tepkisinin hakeme değil Şener'e olduğunu anlatmaya çalışan Vitor Pereira'yı da saha dışına gönderdi.

Portekizde skandal kararlar

Haberin Devamı

'MEHMET TOPAL ELİNİ NE YAPSIN!'
İlk yarıda Mehmet Topal'a son derece kolay bir sarı kart gösteren Ivan Bebek, 66. dakikada aynı futbolcunun eline çarpan topa penaltı kararı verdi. Bu pozisyonda Mehmet Topal'ın ellerini kapattığı, dolayısıyla topun eline çarpmasını önlemek istediği açıkça ortadaydı. Ancak Bebek, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Ivan Bebek, Mehmet Topal'a bir de sarı kart göstererek kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Penaltı kararı o kadar yanlıştı ki, maçı televizyondan anlatan Ersin Düzen, "Mehmet ne yapsın kollarını!" diye isyan etti. Bu golle oyun disiplininden kopan Fenerbahçe, 3 dakika sonrası kalesinde 3. golü gördü.

AHMET ÇAKAR: HIRSIZ BEBEK
Eski hakemlerden Ahmet Çakar ve Selçuk Dereli, karşılaşma sonrası attıkları tweetlerde Ivan Bebek'e çok ağır ifadelerle yüklendiler.
Çakar, "Bazı yenilgiler vardır, hakeme sığınılır ama bu gece hırsız bebek mağlubiyetin tek sorumlusu" derken, Dereli, "Ne yazık ki turu skandal hakem kararları ve Pereira'nın acemice tavırları aldı götürdü. Braga elenmeyecek takım değildi" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!