Portekiz köprü görevi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Portekiz köprü görevi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 00:00

Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Zeynep Dağı, Portekiz’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Tanıtım Günleri öncesinde Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Jose Lameiras’i makamında ziyaret etti.

AB’YE uyum sürecinde önemli görevler üstlenen AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, 13-27 Mart arsında Türkiye-Portekiz Dostluk Derneği tarafından Portekiz’de düzenlenecek Türkiye Tanıtım Günleri organizasyonun daha kapsamlı yapılmasını sağlamak amacıyla resmi temaslarda bulundu. Aynı zamanda, Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AAPA) Türk Grubu Başkanlığı’nın yanı sıra Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı’nı da sürdüren Dağı, Portekiz’e gitmeden önce Portekiz’in Ankara Büyükelçisi Jose Lameiras’i makamında ziyaret etti.

Birkaç ülkeden biri

Türkiye dostu olduğunu her konuşmasında özellikle vurgulayan Büyükelçi Lameiras, Mart ayında Portekiz’de gerçekleştirilecek Türkiye Tanıtım Günleri’nin iki ülkenin yakınlaşmasında çok büyük katkısı olacağının altını çizdi. Büyükelçi Lameiras, Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Türkiye’yi ziyaret eden Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva’nın Meclis’te yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak, Portekiz’in Türkiye’nin AB üyeliğini en çok destekleyen ülke olduğunu dile getirdi.
Türkiye-Portekiz Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı’nı sürdüren Zeynep Dağı görüşmenin ardından Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklama şöyle:

“Portekiz, Avrupa Birliği içerisinde olup, Türkiye’nin üyeliğine tam destek veren ülkeden biri bu durumda ilişkilerin daha hızlı ilerlemesini sağlıyor. Uzağımızda bir ülke gibi görünse de, Türkiye’nin Latin Amerika ve Afrika açılımı için köprü görevi görüyor. Portekiz’in ülkemize duyduğu yakınlık tüm Portekizce konuşan ülkelerin ülkemizle ilgili fikirlerini etkiliyor. Dünya giderek küçülen bir konumda olduğu için Portekiz’in Türkiye’nin tanıtımında etkin rol alma çabası takdire şayandır, demek en doğru yorum olur diye düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!