Popvirüs

Lale BARÇIN İMER
Haberin Devamı

Candan klasiği

Bu hafta tanıtacağım albüm 2000 yılına damgasını vuracak dersem hiç abartmış olmam. Candan Erçetin'in üçüncü albümü ‘‘Elbette’’ den söz ediyorum. Erçetin'in ikinci albümünü de sevmiştim, hala severek dinlenen şarkılar var, ancak bu albümünü dinledikçe sanatçının ana çizgisini koruyarak yoluna başarılı bir biçimde devam ettiğini görüyorum.

Başından beri Erçetin'nin tüm yeteneklerinin yanı sıra ona büyük katkıda bulunan Mete Özgencil elbette ki bu albümde de yine var. İyiki de var. Tam onüç bestenin yer aldığı albümde yine sözler etkili. Şu Mete Özgencil gerçekten bir söz sihirbazı. Üstelik bu sihirbazlığını biraz da Candan'a bulaştırmış, çünkü Erçetin'in sözlerini yazdığı şarkı ‘‘Elbette’’ Özgencilinkileri gölgede bırakabilecek nitelikte.

Albümde yer alan on üç parçanın 10'unu beğendim sadece üçü bana hitap etmedi. Aslında albümü ilk dinlediğinizde hemen bunlar ‘‘tipik Candan Erçetin’’ şarkıları diyebilirsiniz. Ancak daha dikkatli baktığınızda her biri gerçekten de farklı farklı duygular yaşatan, kimi zaman hüzünlü kimi zaman uçarı, kimi zaman kırılgan, ama dingin şarkılar.

Albümden size geçen müthiş bir enerji var. Gizli bir gücü ve müthiş asaleti olan bir albüm ‘‘Elbette’’. Düzenlemelerdeki klasını ise Alper Erinç ve Kıvanç K'ya borçlu... En iyisi mi ben sizleri on üç parça hakkında minik notlar düşeyim.

‘‘Dayan’’: Sözler, sözler... Ah o sözler... Alper Erinç'in gitarına dikkat derim. ‘‘Elbette’’: Kim demiş yeni beste yapmak zor diye. Kesinlikle klasikleşecek bir şarkı. ‘‘Arada Bir’’: Hepimizin içinde çekip gitme duygusu var ya, işte onu anlatıyor. ‘‘Söz Vermiştin’’: Aslında bu tarz ezgileri sevmem, ama bunu beğendim. ‘‘Unut Sevme’’: Hepimizin sevdiği, Candan'dan yine seveceği bir klasik eser. ‘‘Merak Ediyorum’’ : Esrarengiz Sinan kim bilmem ama, adam Candan'ı çok seviyor. Müthiş sözler. ‘‘Saçma’’: Akıllı, çok akıllı bir parça. Çok beğendim. ‘‘Olmaz’’: Kahraman arayanlar için ideal. Mustafa Süder'in kemanı içimi sızlatıyor. ‘‘İster Sallan Gez’’: Sevmedim. ‘‘Bana Güven’’: İşte ‘‘sihirbazlar’’ yine iş başında... ‘‘Aklım Almıyor’’: Mutlaka bir beğeneni olacaktır. Ben karar veremedim. ‘‘Dünya Durma’’: Ben herhalde koymazdım albüme. ‘‘Annem’’: Henüz anne oldum. Üstelik şu günlerde annemi de feci özledim; Şarkı beni fena çarptı.

Bu yazıdan çıkarılacak sonuç mu? Albüm kesinlikle edinilmeli!

Yazarın Tüm Yazıları