Popüler kültürde yılın ‘en’leri

* EN HIZLISI: Demet Akalın... O ne hızlı aşk trafiğiydi öyle! Biri geldi, diğeri gitti. Sonra “öteki”ne geri dönüldü. Yakalayabildiğimiz sevgililer Onur Gülmek, ardından Emir Tamer (ki onunla birkaç kez küsüldü, yeniden barışıldı), son olarak da Önder Bekensir. Akalın aşklarıyla, bar çıkışı görüntüleriyle, bir de parmak iziyle girilen yatak odasıyla bol bol konuşuldu bu yıl.

* EN BAŞARILISI: Kuşkusuz Ajda Pekkan. Çok konser verdi. Arka arkaya yaptığı Açıkhava ve Kuruçeşme Arena konserlerinin her biri müthiş ses getirdi. (Bakınız: Mayolu ya da UGG’lı konser.)
Anlamlı işlere de imza attı. Aynur’la aynı sahnede Kürtçe düet yaptı, Hasankeyf’e gidip konser verdi. Çıktığı televizyon şovları da unutulmadı. Beyaz Show’da giydiği çakma Balmain ceketi, Saba Tümer’deki “Ferrari gibi kadınım” açıklamaları... Ayrıca tek şarkıyla (“Resim”) bütün bir yılı salladı, herkesi dans ettirdi. E daha ne olsun?

* EN ALTERNATİFİ: Mine... Sessiz sedasız ıngilizce şarkılardan oluşan bir albüm çıkardı. O şarkılardan birine Burak Ertaş nefis bir klip çekti. (Karlar üzerinde mayomsu kıyafetle Mine’nin yürüdüğü klip.)
Love’da sahne aldığı gece herkes kılığına kıyafetine, şovuna hayran oldu. Son olarak Davidoff’un gecesinde özel bir şov sergiledi.
Çok cesur bir kıyafetle sahnede arz-ı endam etti. Kendine küçük ama karar verici oranı yüksek bir takipçi kitlesi yarattı.

* EN ÇOK TARTIŞILAN ANNE ADAYI: Deniz Akkaya... “Karşı tarafın izni olmadan çocuğunu doğuruyor” eleştirilerine maruz kaldı. Hem de en çok kadınlar tarafından. En sonunda (bendenize) konuştu: “Sanki dolaptan sperm çaldım” diyerek isyan etti. Ardından Efe Önbilgin de onu destekledi. Yetmedi, karnı küçük olduğu için bir ara “acaba hamile değil mi?” söylentisi bile yayıldı.

* EN UMMADIĞI ANDA MEKAN KAPISINDA KALANI: Cem Mumcu... Nisan ayında Nu Pera’nın kapısında beklemiş ve uzun bir süre içeri alınmamıştı ünlü yazar.

* EN ÇOK EĞLENEN BELEDİYE BAŞKANI: Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe. Nerede? Ünlü gay bar Tek Yön’de.

* EN ÇOK ÜZÜLÜNEN SİMGE: The Marmara’nın aniden ölen köpeği Ebru.

* EN “YENİ DUBAİ”: Antalya’daki Mardan Palace. “Dubai” yorumunu yazdıktan bir hafta sonra The Observer Gazetesi de aynı yorumu yapmıştı Mardan hakkında.

* EN ÇOK GELMESİ BEKLENEN VE GELMEYEN: Madonna... Geldi, geliyor, konser verecek denildi ama maalesef gelmedi.

* EN İLGİNÇ KONSER KARAKTERİ: Teoman’ın senfoni orkestrasıyla birlikte verdiği Açıkhava konserinde istisnasız her şarkı arasında ayağa kalkıp “Halleluya” diye bağıran ressam Nilgün.

* EN POPÜLER TİYATRO: Dot... “Vur/Yağmala/Yeniden”i kaçıranlar için tekrar oynadılar. şimdi de iki parlak oyunla gençleri peşlerinden sürüklüyorlar: “Pornografi” ve “Alışveriş ve S...ş”.

* EN ÇOK KONUŞULAN POZLAR: Ayşe Arman’ın Hello! dergisine verdiği erotik pozlar.

* EN MODALI YIL: Önce ıstanbul Fashion Days’i yaşadık. Organizasyonun yapıldığı ıTÜ Taşkışla Binası’nın avlusuna bayıldık. Ardından Fashionable defileleri yapıldı. En iyi defile Westwood’a ait olandı. Defilelerin, içi gayet şık bir duba üzerinde yapılması enteresandı.

* EN ÇOK KONUŞULAN DAVET: ELLE dergisinin Sarıgerme Hilton Oteli’ndeki daveti... Nurgül Yeşilçay çıplak ayakla buranın diskosunda dans etti, Eda Taşpınar’la Nurettin Hasman’ın son tatiliydi ve daha neler neler olmuştu...

* EN ÇOK POPÜLER MEKAN: Sigara yasağı dolayısıyla tüm mekanların dışındaki kaldırımlar!

* EN ÇABUK BIKILAN YENİLİK: 3G! İlk çıktığında bolca tantana yapıldı ama bir ay geçmeden herkes bıktı.

* EN KISA CÜMLELİ YENİLİK: Twitter. Hâlâ bıkılmış değil.

* EN ÇOK ÇALINAN REMİKS: Ajda Pekkan’ın “Oyalama Beni” şarkısına Burak Yeter’in yaptığı remiks.

* EN GÜME GİDEN DESTEK: Sezen Aksu’nun Kürt açılımına verdiği destek. Başbakan aranınca olan oldu, çoğunluk Aksu’ya cephe aldı.

* EN POPÜLER MESLEK: Sörfçülük! Kızlar bu yıl sörfçülere aşık oldu. Eda Bora’ya, Bilge de bir başka sörfçüye. Haliyle sörf dersi alan çoğaldı, sörfe durup dururken merak salan da...

* EN ÇOK DEDİKODUSU YAPILAN DERGİ: Türkçe Vogue. Hiçbir derginin yayın yönetmeninin kim olacağı bu kadar çok konuşulmamıştı.

* EN TARTIŞMALI SANATSAL OLAY: Bienal... Koç Grubu sponsor olunca anti gruplar Bienal karşıtı ilginç gösteriler yaptı. Daha da ilginç olan, sponsorlu Bienal’in teması ve içeriği hayli politikti.

* EN ÇOK KONUŞULAN BELGESEL: “Zeitgeist” adlı komplo teorisi belgeseli.

* EN ÇOK GELGİT YAŞAYAN: Hande Yener... Yıl boyu Balans’ta da sahne aldı, Keops’ta da. Eskiye mi dönecek yenide mi kalacak tartışmalarının da odağı oldu.

* EN GÖZDE: Asmalımescit mekanları (ki hepsi doldu taştı yıl boyunca) ve son olarak da şişhane...

* EN KÖTÜ ÖDÜL TÖRENİ: Altın Portakal’ın kapanış töreni. Müsamere gibiydi.

* EN ÇOĞUL KİŞİSİ: Üç gece arka arkaya canlı yayın yapan Okan Bayülgen...

* EN SAF FİLMİ: “İki Dil Bir Bavul”.

* EN KİM KİME DUM DUMA MEKANI: Lucca... Her an her şey olabilir, kimse de sesini çıkarmayabilir. Mesela: Aniden tokatlanabilirsiniz, aniden içeri alınmayabilirsiniz, filan...

* EN OLAYLI İŞTEN ÇIKARILANI: VJ Bülent... Cinsel tercihi yüzünden işten çıkarıldığı söylentileri ayyuka çıkınca olay Kral TV’nin başında patladı.
Yazarın Tüm Yazıları