Popescu'ya 3 yıl 4 aya mal olan çalım

Güncelleme Tarihi:

Popescuya 3 yıl 4 aya mal olan çalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2014 00:41

Aralarında Florin Bratu’nun Eylül 2003’te Rapid Bükreş’ten, G.Saray’a transferinin de yer aldığı suçlamalar sonucu Popescu ve menajer kardeşler Becaliler hapis yatacak. Popescu dün geç saatlerde cezasını çekmek için Bükreş yakınlarındaki bir hapishaneye teslim oldu.

Haberin Devamı

Romanya’da temyiz mahkemesi, sanıklar arasında eski G.Saraylı Popescu ve ünlü menajerler Becali kardeşlerin de bulunduğu transfer usulsüzlüğü davasını karara bağladı.

Mahkeme; 1 Şubat’ta yürürlüğe giren yeni ceza kanunları uyarınca Popescu’yu 3 yıl, 4 ay, Ioan Becali’yi 6 yıl 4 ay, Victor Becali’yi de 4 yıl 8 ay hapse mahkum etti.

İddianamede 1999-2005 yılları arasındaki 12 transfer yer alıyordu. Bunlar arasında Florin Bratu’nun 2003’te Rapid Bükreş’ten G.Saray’a, halen Çaykur Rize’de oynayan Florin Cernat’ın 2001’de D.Bükreş’ten, Dinamo Kiev’e ve 2003-04 sezonunda Bursaspor’da da forma giyen Ionel Ganea’nın 1999’da Gloria Bistrita’dan, Stuttgart’a transferi de bulunuyordu.
24 saat içinde bu isimler için işlem başlatılması bekleniyor.

Bratu’yu tek başına almadık

Haberin Devamı

BRATU transferinde Galatasaray Kulübü’nde o dönem görev yapan yöneticiler konuyla ilgili şunu söyledi: “Evet Bratu transferinde Popescu da devredeydi. Ancak biz Bratu’yu tek başına transfer etmedik. Bratu ile birlikte Tamas ve Petre’yi de aynı anda kadromuza kattık. Böyle bir şey Bratu’nun G.Saray’a gelişi sırasında yaşansaydı, 3 futbolcunun da transferinde Popescu’nun usulsüzlük yaptığı iddia edilirdi.”

Popescuya 3 yıl 4 aya mal olan çalım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!