Popescu - Sabin şoku

Güncelleme Tarihi:

Popescu - Sabin şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu sezon Türkiye'ye gelen yabancı futbolcular içinde ligin ilk haftasında en iyi performansı Trabzonspor'un şöhretleri gösterdi. Vugrinec, Rada ve Misse Misse tam not aldılar...

22 ülkeden 59 yabancı

Hasretle beklediğimiz çok uluslu ligimiz geçtiğimiz hafta maçları ile başladı. 22 ülkeden 59 yabancı futbolcunun yer aldığı ligimizin ilk haftasında yeni yabancılar ne ölçüde başarı sağladılar, kimler bekleneni verdi, kimler hayal kırıklığı yarattı. Merakla beklenen şöhretli yabancılar ilk haftada nasıl bir performans sergilediler bir göz atalım...

Hakan'ın benzeri

İlk haftada yeni yabancılar için en olumlu sinyaller Trabzonspor'dan geldi. 21 yaşındaki Vugrinec, Kocaelispor maçında sahanın her alanını dolaştı. Pres yaptı, rakibi kovaladı ve bir de gol attı. Bu genç santrforu izleyenler, onu G.Saraylı B.Hakan'a benzettiler. Hırvat futbolcu haftayı üç yıldız alarak kapadı.

Korkusuz Rada

Trabzonspor'un diğer yeni yabancılarından Çek Rada, hava toplarında iyi gözüktü, iyi mücadele verdi, agresif yapısı ile her topa korkusuzca girdi ve üç yıldız aldı. Misse Misse ise her ne kadar fizik olarak hazır görünmese de, akılcı paslar verdi ve her hareketinde futbolu iyi bildiğini kanıtladı.

Popescu şoku

Hayal kırıklığı yaratan şöhretli yabancıların başında G.Saray'ın Romen futbolcusu Popescu yer aldı. Ankaragücü deplasmanında sahadaki varlığı hiç hissedilmedi. Sanki plajdan çıkıp sahaya gelmiş gibiydi. Ön libero oynadı ama hiçbir organizasyonda gözükmedi. Savunmanın önünde çakılı kaldı, ofansif hiçbir aksiyona katılamadı. Tek yıldızda kaldı.

Sabin krizi

F.Bahçeli Sabin İlie, Gaziantep maçında önemli bir fırsatı harcarken, topla çok az buluştu. Bekleneni veremedi ama form grafiğinde hafif bir oynama olduğunu gösterdi. Hazırlık maçlarından daha farklı oynamasına karşın yine de tek yıldızın üstüne çıkamadı. Bu maçta Gaziantepspor'un yeni yabancıları İsias ile Preko da vasat göründüler.

Haliloviç ve Senad

Ligin yeni takımı Karabükspor'un yeni yabancıları ilk haftada göz kamaştırdı. Orta sahada oynayan Haliloviç 4 yıldızlık top oynarken, oyunun her iki yönünde de hatasız bir doksan dakika tamamladı. Kayserispor'a iki gol atıp sonucu etkileyen diğer Bosna Hersekli futbolcusu Senad ise, en çok alkış toplayan isimdi.

Ve diğerleri

Aynı maçta Kayserispor'un 4 yeni Rumen futbolcusu Danko, Miloseviç, Struzu ikişer yıldız alırken, Mikakale tek yıldızda kaldı. Altay'ın 3 yeni yabancısından Merllis, Bursa deplasmanında oynadığı üç yıldızlık futbolu ile kendini hissettirdi. Donlat ile Daniel vasatın üzerine çıkamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!