Politikada dozunda seks iyi satıyor

Bana mı öyle geliyor, yoksa bizim siyasetimiz biraz aseksüel mi? Hayır, seks skandallarından değil, dozunda seksten söz ediyorum.

Mesela Fransa’daki gibi. Sarkozy’nin iki yıl önce karısı tarafından aldatılması sıkı bir skandaldı ama, Cecilia’yı geri kazanmasında romantizm ve seksapel vardı. Şimdi ABD’de seçim kampanyası da böyle yürüyor. Hem de muhafazakar Cumhuriyetçilerin cephesinde cinselliğin dozu daha da yüksek. En parlak aday adayı Giuliani tantanalı bir şekilde karısından boşanmıştı, şimdi genç karısıyla dudak dudağa pozlar veriyor. Diğerlerinin eşleri derin dekoltelerle dolaşıyor. Demokrat cephede Hillary’nin dekoltesi tartışılıyor. O da bozulmuş gibi yapıp, göğüs çatalı üzerinden bağış artırmaya çalışıyor. Los Angeles’taki vaka da çarpıcı. Evli belediye başkanının TV sunucusuyla ilişkisi sarsıcı bir şekilde ortaya çıkıyor. Hem başkanın, hem de sunucunun çalıştığı kanalın reytingi artıyor. Seks iyi satıyor da, olan sunucuya oluyor.

Geçen yıl bugünlerde ortalık Ali Kırca’nın seks kasediyle çalkalanıyordu. Kovuldu, meslek hayatı bitti palavralarından sonra izinden döndüğü gün atv ana haber bülteni reytinglerde birinciliğe yükseliyordu.

Şimdi Amerika’da da benzer bir olay yaşanıyor. Geçen ay, Los Angeles Belediye Başkanı Antonio Villaraigosa’nın, İspanyolca yayın yapan Telemundo kanalının haber sunucusu Mirthala Salinas ile ilişkisi ortaya çıkınca, kanalın reytingi aniden yükseliyor. Geleceğin valisi gözüyle bakılan başkanın popülaritesi de öyle.

Aslında ilişkinin kendisinden çok ortaya çıkış biçimi skandalvari. Çünkü, Villaraigosa’nın 20 yıllık karısından ayrılacağı haberini ekranda okuyan kişi sevgilisi Mirthala Salinas. Haber patlayınca, kanal soruşturma açıyor ve sonunda Salinas’ın davranışını etik kurallara aykırı bulduğu için tazminatsız işten atıyor.

Reyting rakamlarına göre skandalın patladığı gün akşam haberlerini izleyenlerin sayısı 200 bin kadar artıyor. Hatta İspanyolca bilmeyenler bile meraktan o kanalı izliyor. Salinas’ın işten atıldığı güne kadar da kanalın reytingi tavan vaziyette kalıyor.

Tabii gazete ve internet siteleri de olayı iyice salçalayıp, merakı körüklüyor. Gazeteler Ricky Martin’in şarkısına gönderme yaparak "Villaraigosa is living La Vida Loca" diye başlıklar atıyor. Yani başkanın çılgın yaşamı anlamında. Sonra, eyalet meclis başkanından senatörlere, Mirthala Salinas’ın yattığı diğer politikacıların isimleri ortaya dökülmeye başlıyor.

Villaraigosa, muhtemelen 2010’da valilik seçimlerinde adaylığını koyacak. Karısını aldattığı için haksız rekabete uğraması söz konusu değil. Çünkü muhtemel rakibi, şimdiki San Francisco Belediye Başkanı Gavin Newsom da kampanya danışmanının karısıyla yattığını itiraf etmiş bulunuyor.

Los Angeles’ta heyecan uyandıran aşk üçgeni, Demokrat Parti’nin başkan aday adayı Hillary Clinton’ı da yakından ilgilendiriyor. Hayır, kendisi de kocası tarafından defalarca aldatıldığı için değil. Villaraigosa İspanyol kökenli seçmen arasında çok sevilen, parlak bir isim, Demokrat Parti’nin Latin yıldızı. Hillary de kampanyasında onun cazibesinden yararlanıyor. Villaraigosa, Hillary’nin kampanyasında rol alıyor.

Peki Hillary, aşk skandalından zarar görür mü, ya da Villaraigosa ile arasına mesafe koyar mı? Siyasi analizciler buna pek ihtimal vermiyor. Çünkü Hillary bir seri aldatıcı ile evli, yani kampanya ortağının ihanetini sorgulayacak hali yok.

SERİ ALDATICILAR

Ayrıca karısını aldatan, boşanan, sonra başka kadınlarla evlenen siyasetçiler kesinlikle puan kaybetmiyor. En çarpıcı örnek de New York’un eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani. Belki de bu alanda paradigmaları kıran adam o. Şimdi Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adayları arasında bir numara.

Ya geçmişteki numaraları? Adam, St.Patrick gününde sevgilisi Judith ile birlikte önce yürüyüşe katılıyor, sonra basın toplantısı düzenleyip gizli ilişkisini afişe ediyor. Karısı, aldatıldığını o toplantıdan öğreniyor.

Şimdi Giuliani üçüncü karısı Judith ile birlikte Harper’s Bazaar dergisine Hollywood pozları veriyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin diğer aday adayları da Giuliani’den geri kalmıyor. Senatör John McCain 1979 yılında evliyken 25 yaşındaki eski bir ponpon kızla ilişkiye giriyor. Üstelik kendisi Vietnam’da savaş esiriyken karısı tek başına üç çocuğa bakmış bir kadın. Buna rağmen McCain karısından boşanıp sevgilisi Nancy ile evleniyor ve yeni karısının ailesinden aldığı parayla politikaya atılıyor.

Diğer aday adayı, eski aktör ve eski senatör Fred Thompson’un kendisinden 24 yaş küçük karısı Jeri Kehn, yanında kızı gibi duruyor. Kadın öyle bir kırmızı halı dekolteleriyle dolaşıyor ki, Washington şok geçiriyor; medyada "Acaba zamanında striptizci miydi?" diye yorumlar yapılıyor.

McCain’in kendisinden 18 yaş küçük karısı da Fox televizyonuna evini açıyor, aynı zamanda dekoltesini de iyice açarak. Hem de şaşırtıcı derecede ağır bir makyajla.

Bu arada yaş uçurumu rekoru Demokrat aday adayı Dennis J.Kucinich’in elinde, karısından 31 yaş büyük.

BENDE HÁLÁ İŞ VAR

Seks ve politika seçmen için iyi yeni bir şey değil, ancak bu sefer "Bir first lady ne kadar seksi olabilir, başkan adaylarıyla eşleri ne kadar cinsel yakınlık sergileyebilir?" soruları hasıl oluyor. Yaşı geçkin erkek adaylar, acaba seksi görünümlü eşleriyle "Bende hálá iş var" mesajı mı veriyor?

Geçmişin deneyleri, bu sorunun çok hayati olduğunu gösteriyor. 1992’deki seçim kampanyasında danışmanları Baba George Bush’a, "Barbara’ya karşı biraz sevgi gösterisinde bulun" diye taktik veriyor. O ise buna yanaşmıyor ve seçimi, karısını aldattığını itiraf eden Bill Clinton kazanıyor.

Şimdi Demokrat cephede seksapel daha zayıf. Adaylık için Hillary ile kapışma halinde olan Senatör Barack Obama, karısı Michelle ile dergi kapaklarına mazbut karı-koca pozları veriyor. Ancak bikinili kızın görüntüsüyle internette dolaşan "Obama’ya vuruldum" şarkı klibi, Obama’yı bir anda seks sembolü haline getiriyor.

Seksapel yarışında en şanssız politikacı tabii ki Hillary. First lady’lik günlerinde, kocasıyla sahilde mayolu vaziyette dans ederken fotoğrafları çekildiği için kimse Hillary’nin endamına yabancı değil. Ama, geçenlerde gayet usturuplu görünen bir dekolte yüzünden kıyamet koptu. Washington Post’taki moda yazısına göre o göğüs çatalıyla cinselliği vurgulama çabası uygunsuzdu. Bu yazı üzerine Hillary’nin danışmanı Ann Lewis, hemen bağış toplama amaçlı bir e-mail yazıp yüzlerce adrese postaladı. Lewis şöyle diyordu:

"Kafasının içindeki fikirler yerine bir kadının vücuduna odaklanmak küçük düşürücü ve bayağı bir davranıştır. Washington Post’un Hillary’nin göğüs çatalı hakkında 746 kelimelik yazı yayınlaması olacak iş mi? Bir yayın organının insanların uzuvlarıyla uğraşması ayıptır. Bu tür bayağılıklara karşı tavır alın."

Yani kampanyamıza para bağışlayın.
Yazarın Tüm Yazıları