Polise uzaktan eğitim geliyor

Güncelleme Tarihi:

Polise uzaktan eğitim geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Polis teşkilatımız giderek kendine öz güveni artan, toplumla ilişkileri olumlu seyreden, toplumun beğenisini kazanan teşkilat haline geldi” dedi.

Haberin Devamı

Polis Akademisi ile Erzurum Atatürk Üniversitesi arasındaki “Güvenlik Eğitimi Öğretimi ve İşbirliği Protokolü” imza törenine İçişleri Bakanı Başir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.
Bakan Atalay, Polis Akademisi Anıttepe Kampüsü’ndeki imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, polis teşkilatının, AK Parti hükümetleri döneminde öz güven içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Çoğu üniversiteli
Teknoloji ve eğitim alanında emniyet teşkilatını çok desteklediklerini kaydeden Atalay, “Eğitim çağımızda her mesleğin sürekli içinde olması gereken bir alandır. Polis eğitimine ülke olarak son yıllarda büyük önem veriyoruz. Şu anda polislerimizin yüzde 85’i üniversite mezunu bunun bir kısmı lisans bir kısmı ön lisanstır. Şu anda iki yıllık okul mezunu olan polis sayısı 105 bindir” diye konuştu.
Lisans tamamlama
Atalay, Atatürk Üniversitesi ile yapılan protokolle daha çok iki yıllık okul mezunu olan polislerin lisans tamamlama eğitimi alabileceklerini ve 4 yıllık okul mezunu olabileceklerini kaydetti.
Polis teşkilatı mensuplarının programa katılmaları konusunda cesaretlendirilmesini isteyen Atalay, “Polis teşkilatımız giderek kendine öz güveni artan topumla ilişkileri olumlu seyreden toplumun beğenisini kazanan teşkilat haline geldi. Son düzenlemelerle, önlerinde sorun olan askerlik muafiyetinin sağlanmasıyla teşkilatımız gerçekten rahatlamış oldu” dedi.
Türkiye’de tek
Atalay, Türkiye’de en iyi güvenlik eğitimi veren, bu alanda en iyi yüksek lisans, doktora programı yürüten, arşiv çalışması yaptıran, kütüphanesi olan, uluslararası toplantıların yapıldığı enstitünün Polis Akademisi’nin Anıttepe Kampüsü’nde bulunduğuna dikkati çekti.
Kendisinin içişleri bakanı olduğu dönemde polis eğitimi alanında belli bir mesafe alındığını anlatan Atalay, Atatürk Üniversitesi ile Polis Akademisi arasındaki işbirliğinin hayırlı olmasını diledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!