Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Otoyolda hız denetimi

TRAFİK canavarlarının yarış pisti haline getirdiği İzmir-Çeşme Otoyolu'nda radarla hız kontrolu başladı. Polis değişik saatlerde belirli bölgelerde radarla hız denetimi yapıyor, her gün yüzden fazla sürücüye ceza kesiyor. Trafikten Sorumlu İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Bahri Köroğlu, denetimlerin süreceğini belirterek, ‘‘Otoyolda kontrollerim sırasında benim aracımın yanından dahi süratle geçip, sık sık şerit değiştirip taşıt sollayabiliyorlar. Plakasını ekibe bildirip yakalattığım sürücü yaptığı sanki normalmiş gibi, trafik kurallarını ihlal etmediğini öne sürebildi. Otoyolda 130 kilometre hız sınırını aşanlara ceza yazılıyor.’’ dedi.

ÖTE yandan, köşeme e-mail gönderen okurlar, otoyolun Alaçatı ile Urla İçmeler çıkışı arasının geceyarısından sonra yarış pisti olarak kullanıldığından şikayetçi. Gençlerin bu bölgede saat 03.00'ten sonra buluşup yarış yaptığı, kavşaklardan dönüşler yapıp saatlerce otoyolda kaldıkları bildiren okurlar, ‘‘Yeni canlar yanmadan, bu bölge kontrol altına alınmalı’’ diyor.

Sağır operasyonu kurs dersi oldu

İZMİR'de polisin ANAP Konak İlçe eski Başkanı Nurullah Sağır ve adamlarına yönelik yaptığı soruşturma Kaçakçılık Dairesi Başkanlığı'nca ‘‘Örnek'' operasyon seçildi. İzmir Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen, 10'u polis, 30 kişinin yargılanmasını sağlayan operasyon, teknik takip, delillerin toplanması, ifadelerin alınması, Organize Suçlar Kanunu'na göre bir çete oluşumunda bulunması gereken kamu görevlileri, suçun devamlılığı gibi unsurları tam anlamıyla yansıttığı için Emniyet Genel Müdürlüğü'nce açılan kurslarda ‘‘Pilot’’ operasyon olarak anlatılıyor.

Mehmetçik yardımı

TÜRKLER için askerlik kutsal bir vatan görevidir. Mehmetçik vatandaşların iyi ve kötü gününde hep yanında olur, destek verir. İşte iskelede inzibat görevlileri körfez

vapurundan inemeyen eli bastonlu yaşlı bir hanımın imdadına koştu. Kadının kollarına giren mehmetçik bir kuş hafifliğinde iskeleye bıraktı. (Fotoğraf: Utku BOLULU)

TEBESSÜM

Ehliyet ruhsat

TRAFİK polisi kırmızı ışıkta geçen bir otomobil sürücüsünü uyarıp durdurur. Sürücüden ehliyet ve ruhsatını ister. Direksiyon başında sakince oturan sürücü, ‘‘Yanımda yok. Arkadaşın evinde içiyorduk. Sanırım fazla kaçırdım. Biraz sarhoşum. Galiba arkadaşın evinde unuttum’’ der. Polis memuru bir trafik canavarını yakaladığı için sevinerek komiserine gidip durumu anlatır.

MEMURU başka bir otomobilin kontrolüne gönderen komiser sürücünün yanına gelip araçtan inmesini ister. Sürücü bu arada ehliyet ve ruhsatını verir. Komiser şaşırır ve bu kez alkolmetreyi çıkarıp üflettirir. Sürücü de alkol de çıkmaz.

BUNA anlam veremeyen komiser, ‘‘Memurum bana sizin alkollü olduğunuzu, ehliyet ve ruhsatınızın bulunmadığını’’ söyledi deyince pişkin sürücü cevabı yapıştırır:

‘‘Siz ona aldırmayın. Uykusuz ve durumu pek iyi değil galiba. Birazdan size kırmızı ışıkta geçtiğimi de söyleyebilir...’’

UNUTMAYIN...

Araç kullanırken;

Cep telefonu ile konuşmak.

Sigara içmek.

Bir şeyler yemek

Yüksek sesle müzik dinlemek

Yazarın Tüm Yazıları