Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

YAŞAMIN İÇİNDEN

Üç arkadaştılar

YAZ sezonu başlıyor, yakında okullar da kapanacak ve sahil beldeleri cıvıl cıvıl olacak. Tatilin zehir olmaması için özellikle gençlerden trafik kurallarına uymasını isterken, yaşanmış acı bir olayı anlatacağım...

ÜNİVERSİTE öğrencisiydiler... Tanınmış ailelerin çocuklarıydılar... Üç kız arkadaşın içtikleri su ayrı gitmezdi. Sınıflarını geçmişlerdi. Aileleriyle İzmir'in en gözde sayfiye ilçesinde tatil yapıyorlardı. Üç kız gece çeşitli eğlence yerlerinde dolaştı. Sabaha karşı kızlardan birinin kullandığı son model otomobille ana caddeden evlerine giderken, kimilerine göre aşırı hızdan, kimilerine göreyse bir aracın sıkıştırmasından, kaza yaptılar.

OTOMOBİL metal yığını haline gelmiş, kızlar çarpmanın etkisiyle araçtan fırlamıştı. Hastaneye kaldırılan kızlardan biri ne yazık ki kurtarılamadı. İkinci kız ise kötü yaralanmıştı. Günlerce tedavi gördü, plastik cerrahi de üstüste ameliyat geçirdi, kazanın kötü izleri biraz olsun giderildi. Hafif yaralı kurtulan sürücü kız ise bir arkadaşının ölümüne, diğerinin kötü yaralanmasına neden olan kaza nedeniyle hayata küstü. Ailesi bunu atlatabilmesi için psikologlara taşındı. Mutlu başlayan bir gece kaza nedeniyle kötü sonla noktalanmış oldu.

Toza maskeli çözüm

ADLİYE çalışanları işhanından bozma binada sağlıksız ortamlarda görev yapmaya çalışıyor. Günlerini tozlu dosyalar arasında geçiren görevliler sık sık hasta oluyor. İşte Savcılık Daimi Arama Bürosu'nda çalışan bayan memur da toza alerjisi olduğu için eski dosyaları araştırıp, belgeleri kontrol ederken maske takıyor. Yeni adliye inşaatı bitene kadar bu çile çekilecek.

Fitil İzmir’den ateşlendi

GAZİANTEPLİ işadamı Yasin Altınbaş'ın gözaltına alınıp şirket defterlerine el konulmasıyla biranda Türkiye'nin gündemine oturan ‘‘Hayali iracat’’olayına İzmirliler yabancı değil. Mali Polis Şefi Şerafettin Bural, Emniyet Müdürü Hasan Yücesan'ın desteğiyle ihraç kaydıyla yurda soktukları hammaddeyi fabrikalarında işleyip iç piyasaya süren ve paravan şirketler aracılığıyla ihraç edilmiş gibi gösterenlerin ipliğini pazara çıkarmıştı.

HAYALİ ihracatta kusurları olduğu öne sürülen yeminli mali müşavirlerin durumu, gümrüklerde dönen dolaplar son 5 ayda İzmir Polisi'nce defalarca gözler önüne serildi. O zamanlar mali müşavirler ayaklanmış, bazı işadamları da, ‘‘Bu iş sadece İzmir'de mi var. Neden bu kadar yaygara koparılıyor ’’ demişti. Bunların artık hayali ihracat için söyleyecekleri birşey kalmadı. Devleti soyanlara ancak dürüst siyasetçiler, dürüst polisler, dürüst kamu görevlileri engel olabilir.

Arnavut emniyet heyeti İzmir’deydi

ARNAVUTLUK'un Vlara Bölge Emniyet Müdürü Besnig Bregu başkanlığında bir heyet İzmir Emniyet Müdürlüğü birimlerini gezdi, bilgi aldı. Bregu, çalışma sistemine hayran kaldığını belirtti, ‘‘Avrupa standartlarında güvenlik anlayışınız var’’ dedi. Emniyet müdür yardımcıları Seyfi Eroğlu ve Mehmet Tekin'den bilgi alan Bregu, rakamsal büyüklükler ve sistem işleyişi hakkındaki veriler karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

TEBESSÜM

Zebani geldi

İÇKİ masasında başlayan tartışmada alkol şişede durduğu gibi durmamış, balıkçı İsmet'i, arkadaşı bacağından bıçaklamıştı. Hastaneye kaldırılan balıkçı, çevresinde beyaz önlüklü hemşireleri ve bayan doktoru görüp, eline kendi kanı bulaşınca tatlı sarhoşlukla, ‘‘Ben ölüp cennete geldim. Sizler de meleklersiniz’’ demeye başladı.

HEMŞİRELER işlerini yaparken, bir yandan da durumu ağır olmayan yaralının sözlerine gülüyordu. Bu arada olayı soruşturmak için Dedektif Haydar hastaneye geldi. Olay yerini karıştırıp başka hastaneye gittiği için amirlerinden fırça yediği için morali bozuktu.

İLK müdahale odasına giren Dedektif Haydar yaralıya, ‘‘Söyle seni kim bıçakladı’’ dedi. Balıkçı İsmet, başında dikilen pos bıyıklı, saçı sakalı birbirine karışmış iriyarı Haydar'ı görünce, gülen yüzü soldu, ‘‘Cennet yerine beni cehenneme sokmuşlar, başıma da zebani dikmişler’’ diye bağırmaya başladı. Hemşireler Haydar'ı çıkarırken, yaralıyı ikna etmek için diller döktü, sonunda ifade almaya da takım elbiseli kravatlı başka bir memur girdi.

Müdür Özel

GAZETECİ Turgay Özel, İzmir Devlet Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü oldu. Çeşitli basın kuruluşlarında görev yapıp kısa süre önce emekli olan Özel görevine başladı. Hasta ve yakınlarının problemlerini çözmek için özel birim oluşturan Özel, basın mensuplarının karşılaştıkları sorunları da çözmek için yardımcı oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları