Pole pozisyonu Hamilton'a gitti

Güncelleme Tarihi:

Pole pozisyonu Hamiltona gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 15:40

Sezonun açılış yarışı olan Avusturalya GP’de pole pozisyonu 1:44.231’lik derecesiyle Mercedes pilotu Lewis Hamilton’a gitti.

Haberin Devamı

Yağmur altında tamamlanan sıralama turları, beklenildiği gibi Mercedes pilotlarının çekişmesi ile geçti. Bu mücadeleye sürpriz isim olarak, Red Bull’dan Daniel Ricciardo katıldı. Son seansa iki otomobille girmeyi başaran Williams, yanlış lastik seçiminin kurbanı oldu ve beklentilerin dışında kaldı.

İkinci seansın başlarına doğru başlayan yağmurla birlikte, sürprizler de gelmeye başladı. Son dört yılın dünya şampiyonu Vettel, tutunma sorunları yaşadığı aracıyla elenmekten kurtulamadı. Vettel’e, Button ve Raikkonen’in eklenmesiyle birlikte, üç dünya şampiyonu da son seansa kalamadı.

Tek turda henüz istenilen hızda olamayan Ferrari’si ile Alonso, beşinci cebi alabildi. Ferrari’nin son senelerde yaşadığı tek turda lastik ısıtma problemi, bu sezona da sirayet etmiş görünüyor. Sezonun en kötü görünüm Oscar'ını elinde bulunduran Lotus takımı pilotlarının, neredeyse her tur pist dışı ziyaretlerine tanık olurken, önden tutunma problemi yaşayan otomobille bu sezon ön sıraları hedeflemeleri pek mümkün görünmüyor.

Sıralama seansının en büyük sürprizi, Torro Rosso pilotlarından geldi ve iki pilot da son seansa kalmayı başardı. Magnussen ilk sıralama turlarını dördüncü tamamlayarak, Mclaren’in ne kadar doğru bir karar verdiğini kanıtladı. Takım Ron Dennis'in dönmesi ile birlikte toparlanma sürecine girmiş görünüyor.

Son turda pole pozisyonunu yakalayan ve iki pilota birden geçilerek, seansı üçüncü sırada bitiren Rosberg, galibiyetin en büyük iki adayından biri konumunda. Startta temiz taraftan kalkacağından, Ricciardo’yu geçmesi muhtemel. Hamilton ve Rosberg de galibiyet için mücadele edecek.

Ricardo, Magnussen ve Alonso podyum için çekişirken, hızlı ve dayanıklı Williams’ı ile Massa’da iyi bir yükselişle, bu mücadelenin içerisinde olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!