Polatlı'da çiftçilere kuraklığa karşı uyarıldı

Güncelleme Tarihi:

Polatlıda çiftçilere kuraklığa karşı uyarıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2018 11:00

Polatlı'da çiftçilere kuraklığa karşı uyarıldı

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI,(Ankara),(DHA)-ANKARA'nın en büyük tarımsal üretim havzası olan Polatlı'da çiftçiler DSİ Eskişehir 3'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından kuraklığa karşı uyarıldı. Buna göre Sakarya Nehri ve Porsuk Çayı hattında yer alan tarım arazilerinde çok suya ihtiyaç duyulan ürünlerin kontrollü olarak ekilmesi istendi. 
Ankara’nın en büyük tarım havzası Polatlı’da kuraklık korkusu yaşanıyor. İlçede yaklaşık bir buçuk milyon dekarlık alanda hububat ekimi yapıldı. 300 bin dekar dolayında yeşil mahsul ekiminin yapıldığı Polatlı’da çiftçiler kuraklığa karşı uyarıldı.

'YAĞMUR DUASI YAPILACAK'

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, hububat ekimin yapıldığı Ekim, Kasım, Aralık döneminde metrekareye 82 litre yağış düştüğünü, Ocak ayında ise metrekareye 45 litre yağış olduğunu söyledi. Şubat ayının ilk yarısında 0,6 litre yağış olduğunu söyleyen Köseoğlu, "Böyle devam ederse tarımsal alanlar kuraklıktan dolayı olumsuz etkilenecek. Şu anda tarımsal alanlarda değil ama meteorolojik olarak yaşanan kuraklık önümüzdeki iki ay içinde tarım ürünleri için de büyük tehlikeye yol açacak" dedi. Köseoğlu, önümüzdeki hafta Polatlı genelinde tüm camilerde yağmur duası yapacaklarını da söyledi.

DSİ ÇİFTÇİLERİ UYARDI

Eskişehir’den doğan ve Polatlı sınırları içinden geçen Sakarya Nehri ile Porsuk Çayı havzasında sulanabilir tarımsal alanlar konusunda DSİ Eskişehir 3'üncü Bölge Müdürlüğü çiftçileri uyaran bir yazı yayınladı. Buna göre barajlar, göletler ve nehirlerdeki kuraklık nedeniyle yeşil mahsul ürünlerin kontrollü olarak ekilmesi gerektiği, aksi taktirde sulama yapılamayacağından büyük zararların meydana gelebileceği belirtildi. DSİ Bölge Müdürlüğü yazısında şu uyarıyı yaptı: "Porsuk barajında bugün itibari ile mevcut bulunan suyun Eskişehir sulamasının su ihtiyacı ve Eskişehir ilinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı göz önüne alınarak değerlendirme yapıldığında, ilave sahaların sulaması için ayrıca su takviyesi yapılması mümkün görülmemektedir. Sonuç olarak porsuk barajından porsuk çayı yatağına sulama suyu verilmesi taleplerinin karşılanması mümkün olmadığından çiftçilerimizin buna göre davranarak ürün planlamaları yapmaları, büyük çaplı ekim yapmamaları, su ihtiyacı fazla olan bitkilerin ekilmemeleri veya ektirilmemesi gerekmektedir"

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!